Bedst og værst: Eriksen sender fodbold-Danmark i drømmeland
Foto: Mike Hewitt/Getty Images
Landshold

Bedst og værst: Eriksen sender fodbold-Danmark i drømmeland

Tipsbladet.dk zoomer ind på Playoff-kampen mellem Irland og Danmark.

Tipsbladet.dk på Aviva Stadium, Dublin

Irland - Danmark 1-5 (1-2)

1-0 Shane Duffy (6.)

1-1 Cyrus Christie (selvmål) (29.)

1-2 Christian Eriksen (31.)

1-3 Christian Eriksen (62.)

1-4 Christian Eriksen (74.)

1-5 Nicklas Bendtner (straffe) (90.)

Kampens bedste:

Irland:
Vi skal have fat i et par stylter eller en kran, hvis en dansk landsholdsspiller nogensinde skal kunne matche Shane Duffy i luftrummet. Hvor er den mand bare et monster i anden sals højde, og det udnyttede han blandt andet til at bringe Irland foran. Duffy er en fremragende forsvarsspiller, og han var den bedste irer i de to kampe mod Danmark.

Danmark:
Det kan godt være, at et VM uden de irske fans bliver trist, men det står ikke mål med, hvor ærgerligt det ville være, hvis ikke Christian Eriksen fik lov til at slå sine folder i Rusland. Den er god nok - Danmark råder lige nu over en spiller i absolut verdensklasse. Klasse er især et prædikat, der hviler på spillere, som viser sit værd, når det er allervigtigst, og det gjorde Christian Eriksen tirsdag mod Irland. Det hattrick sendte fodbold-Danmark i drømmeland.

Ros skal der bestemt også lyde til Andreas Christensen. Selv på en uvant position kan man sagtens få øje på, hvorfor det er, at forventningerne er så høje til den ydmyge knægt fra Blovstrød. Nu skal han spille VM - gad vide, om Åge Hareide kan forbigå ham?

Og så er det på sin plads at hylde en mand, som nærmest aldrig bliver nævnt i sammenhæng med det ord - "hyldest". William Kvist? Han var fremragende i Dublin.

Kampens værste:
Irland diskede op med nogle gevaldige forsvarskiks, men de største fejl lavede Stephen Ward. To mål forærede han Danmark og spillede på alle måder en skrækkelig kamp. Ward får med garanti ikke meget søvn i nat - og han skal nok ikke læse aviserne i morgen.

Kampens detalje:
Pione Sisto var pivringe i Parken i lørdags, og i bund og grund var det på mange måder ikke voldsomt bedre i Dublin. Men fodbold afgøres i splitsekunder, og den tunnel, Sisto lavede på Harry Arter, og som førte til den danske udligning, og assisten til 3-1, er nok til, at Celta Vigo-spilleren tilgives alt det møg, han løb rundt og lavede i store dele af 180 minutter mod Irland. Lidt det samme kan man sige om Nicolai Jørgensen. Assisten til Christian Eriksen sad lige i skabet.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.