Video : Tipsbladet
Superliga

OB's sportsdirektør: Jeg kan selvfølgelig ikke være tilfreds

OB's sportsdirektør, Jesper Hansen, kan ikke godkende det fynske efterår.

OB jagter top seks i denne sæson, præcis som holdet har gjort i alle sæsoner med Kent Nielsen som cheftræner, og målet er indenfor rækkevidde for fynboerne, men ved vinterpausen er holdet placeret uden for de seks bedste, som giver adgang til mesterskabsspillet. 

OB har et helt forår til at indfri målsætningen, men når sportsdirektør Jesper Hansen læner sig tilbage med et glas champagne nytårsaften og skal gøre status over det fynske efterår, er det ikke med et stort smil på læben.

- Jeg kan selvfølgelig ikke være helt tilfreds. For at jeg skulle være det, skulle vi have vundet den sidste kamp over Silkeborg, for så havde vi sluttet året i top seks, siger Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

FC Midtjylland, Brøndby IF og FC Nordsjælland er sikre på top seks, og derudover er der en række hold, der skal ud i en nervepirrende dyst i foråret om at komme med i slutspillet, hvor der kæmpes om medaljer i stedet for nedrykning. OB er et af dem. 

- Der er en enorm jævnbyrdighed i ligaen, og det kan man jo også se i tabellen. Vi kommer til at kæmpe for at snige os med i top seks i foråret, og vi må sige, at FC København nok er storfavoritter til at snuppe den ene plads – så bliver det et hundeslagsmål mellem os andre. I den forbindelse er det klart, at når vi ser tilbage og noterer os et hjemmebanenederlag til Silkeborg IF, som vi gjorde i den seneste kamp, er det et af den slags, der gør ondt, siger Jesper Hansen.

Hvis der er noget, OB har kunnet glæde sig over i efteråret, så er det antallet af indkasserede mål. 19 gange måtte Sten Grytebust samle bolden op i eget net, og det har kun Brøndby IF overgået. 

Det glæder OB's sportsdirektør, som samtidig understreger, at han ikke er blind for, hvad det kan have af betydning for offensiven, hvor OB har haltet noget mere.

- Det vil jo være oplagt og sige, at det er vi meget tilfredse med, og selvfølgelig synes jeg da også, det er tilfredsstillende, at vi har lukket næstfærrest mål ind i ligaen, men det er også vigtigt at se på nuancerne, selv om bundlinjen er positiv. Skyldes det, at vi har lukket så meget ned, at det har præget vores offensive spil? Er det fordi, vi har en god målmand? Har for mange spillere ikke bidraget nok offensivt? Det hører med i ligningen, for vi skal huske, at samtidig med, at vi har været gode defensivt, har vi slet ikke scoret nok mål, lyder det fra Jesper Hansen.

Han vil ikke kun skyde på angriberne for, at det kun er blevet til 20 mål i 19 kampe.

- De få scoringer er noget, vi vender rigtig meget. Der har været kampe med gode takter, men alt i alt synes jeg, at vores spil har været for omstændigt til tider i stedet for at spille direkte. Vi skal være bedre til at sætte angriberne i scene, så det vil være forkert kun at skyde på vores angribere. Og så er det klart, at i Superligaen, hvor holdene er godt organiseret med en solid, defensiv struktur, så er det ekstra vigtigt at score på chancerne, for dem får man nødvendigvis ikke mange af, siger sportsdirektøren.

OB er ofte blevet skudt i skoene, at der ganske enkelt ikke har været fremgang nok, siden Kent Nielsen overtog trænergerningen i sommeren 2015, og sportsdirektøren erkender, at det halter med resultaterne, men han noterer sig flere positive ting.

- Jeg synes, der er mange gode parametre. Vi har endelig fået truffet en beslutning i forhold til faciliteterne, der er en god udvikling på ungdomsholdene, og der er et godt samarbejde med de øvrige klubber på Fyn. Så havde vi selvfølgelig håbet, at det var gået lidt hurtigere med at få bedre resultater på Superliga-mandskabet, men målet er top seks, og det er vi to point fra ved vinterpausen, så det er indenfor rækkevidde. Vi skal gøre os umage fremadrettet, og det er alle i klubben klar over, slutter Jesper Hansen.

OB indleder foråret med en hjemmekamp mod FC Helsingør.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.