Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Silkeborg IF - FC Helsingør

Meget vigtig kamp for hjemmeholdet i gruppespillet, mens udeholdet nok får svært ved at nå en af de øverste to placeringer i gruppen og i stedet spiller for at stå knivskarpt, når der er playoff om nedrykning.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 17.30
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Peter Munch Larsen
Slutspil: Gruppespil - pulje 1
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #SIFFCH #SLDK

Holdnyt:

Silkeborg IF:
Peter Sørensen og Silkeborg IF endte i det "svære" gruppespil, hvor klubben skal ende på en af de to øverste placeringer for endegyldigt at være sikret i Superligaen.

SIF har aktuelt 28 point, et enkelt færre end AGF og fire færre end Hobro IK, så der er for alvor tre hold, der presser sig på til de to øverste pladser, mens FC Helsingør ligger sidst i gruppen med 20 point.

Det er dermed en "must-win" kamp for SIF, når netop Helsingør kommer på besøg i Søhøjlandet. Her skal SIF forsøge at gentage efterårets sejr på 4-1 over Helsingør.

Til opgøret er holdet uden de to venstre backs Gustav Dahl og Mikkel Cramer, mens angriberen "Alex" har siddet ude med en mindre skade på det seneste, ligesom Mads Emil Madsen har misset et par kampe med en ankelskade, og han er, ligesom Valance Nambishi, stadig ude. Til gengæld er Tobias Salquist, der har været ude en måneds tid med en skulderskade, tilbage i truppen til Silkeborgs møde med FC Helsingør.

FC Helsingør:
Med ni point op til AGF på den vigtige andenplads i gruppespillet, der sikrer endegyldig overlevelse i Superligaen, ser det meget svært ud for FC Helsingør, når man tænker på, at der kun er 18 point at spille om. Matematisk kan det selvfølgelig lade sig gøre, men det kræver formentlig, at klubben vinder mindst fem af seks kampe.

Det ser derfor noget mere sandsynligt ud, at oprykkeren i stedet skal spille playoff om nedrykning fra Superligaen, og her vil træner Christian Lønstrup forsøge at optimere sit hold frem mod playoff-kampene.

Andreas Holm døjer med problemer i den ene ankel og kommer formentlig ikke i spil, mens også Johannes Ritter og Mathias Johannsen har været ude i længere tid og stadig er det. Senest - hvor FC Helsingør fik en fik succesoplevelse og tre point med en sejr på 1-0 over FC Nordsjælland - var også Anders Holst, Mikkel Bruhn, Melvin Frithzell og Osama Akharraz ude med småskader, og af dem er kun Osama Akharraz tilbage i truppen.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
FC Helsingør: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-2-3-1): Friis Jensen - Gammelby, Flinta, Jakobsen, Vendelbo - Sloth, Skytte - Rodic, Skhirtladze, Rochester - Nilsson

FC Helsingør (3-5-2): Kappenberger - Gregor, Henriksen, Jørgensen - Mohammad, Olsen, Basse, Køhler, Leiria - Douglas, Mortensen

Profilen:
Casper Sloth er ved at genfinde noget af den form, der i AGF-tiden sendte ham på landsholdet og siden til engelske Leeds United. Silkeborg-spilleren kan meget vel starte inde igen for Peter Sørensens mandskab, der er stærkt besat på midtbanen, men som også lige nu ser situationen an i forhold til gule kort. Både Casper Sloth og den ghanesiske midtbanespiller Ibrahim Moro står til karantæne ved næste gule kort. I en kamp mod Helsingør er der nok mere brug for Sloths gode pasninger end Moros vildskab.

Vidste du, at...:
Silkeborg har fem mand i karantænefare, hvis de får gult kort. Målmand Thomas Nørgaard, forsvarsspiller Simon Jakobsen og de to midtbanespillere Ibrahim Moro og Casper Sloth vil ved et gult kort med sikkerhed få karantæne, mens Davit Skhirtladze med et gult kort, der giver fire strafpoint eller mere, også få karantæne. Udeholdet har kun to, der får karantæne ved et gult kort: Ricki Olsen og Nicolas Mortensen.

Dom:
Det er hjemmeholdet, der har alt at tabe. FC Helsingør har formentlig allerede indstillet sig på, at det hedder playoff om nedrykning, mens Silkeborg IF bare er et enkelt point efter AGF på den vigtige andenplads.

Da de to hold mødtes tidligere på sæsonen i SIlkeborg blev det til en sikker sejr til hjemmeholdet, og selv om det nok ikke bliver lige så sikkert denne gang - der er meget på spil - forventer vi, at hjemmeholdet vinder kampen.

2-1 til Silkeborg. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.