Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Lyngby BK - SønderjyskE

Ingen har holdene har det store at spille for nu og her, men Lyngby har brug for en sejr. Kommer den omsider torsdag aften?

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Lyngby Stadion, Lyngby
Slutspil: Gruppespil – pulje 2
Dommer: Jørgen Daubjerg Burchardt
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #lbksje #sldk

Holdnyt:
Lyngby BK:
Glem alt om point. Glem alt om at undgå playoffkampene. Glem alt om at blive nummer tre eller fire og få den på papiret letteste modstander i næste fase af slutspillet. Det eneste, Lyngby BK skal koncentrere sig om nu, er at få en succesoplevelse.

Det har de ikke haft, hvis vi forstår succesoplevelse som en sejr, siden oktober måned. De har spillet 17 Superliga-kampe og gået gennem hele forløbet med konkurs-forskrækkelsen og afgivelsen af fem spillere siden, så hvis de trænger til en smule medgang i det nordlige København, er der ikke noget at sige til det.

Bedre har det heller ikke været af, at Lyngby har været decideret uheldig med skader. Særligt forsvaret har været hårdt ramt, men på det seneste er det lysnet en smule på den front.

Anfører Mathias Tauber er så langt med sin genoptræning, at han har været i aktion for reserveholdet, mens Michael Lumb desuden har udstået sin karantæne, og Herolind Shala gjorde comeback mod SønderjyskE i lørdags. Også Oliver Lund er tilbage i truppen.

Målmand Mikkel Andersen har desuden siddet ude i hele foråret og gør det formodentlig stadig. Og så er der karantæne til Kevin Tshiembe, Jeppe Kjær og Mayron George.

SønderjyskE:
Det må være en ejendommelig fornemmelse at være SønderjyskE-spiller i øjeblikket. Det, der har potentielt størst indflydelse på holdets fremtid, kan de ikke gøre noget ved. Det kan kun DIF’s Matchfixingsekretariat.

Men mens sagen om, hvorvidt SønderjyskE tabte med vilje mod FC Midtjylland i grundspillets sidste kamp, trækker ud, spiller holdet videre. Og klarer det sådan set udmærket.

Med 1-0-sejre over Lyngby BK og Randers FC i de to seneste kampe er SønderjyskE sikre på også at spille Superliga i næste sæson, og hvis ellers de kan abstrahere fra DIF-sagen, kan de koncentrere sig om at jagte en plads i Europa League-kvalifikationen.

I den forstand er de kommende tre kampe ikke mere end transportopgør, der skal føre holdet hen til den del af sæsonen, hvor resultaterne for alvor betyder noget igen. Men det gør måske ikke det store, alt taget i betragtning.

Mod Lyngby bliver det uden Sakari Mattila, der fortsat er skadet. På skadeslisten står også Niki Zimling og Kees Luijckx. Til gengæld er Victor Ekani er blevet klar efter sin skade. Cheftræner Claus Nørgaard har desuden lagt op til eksperimenter med taktikken og personellet.

Karantæne:
Lyngby BK: Kevin Tshiembe, Jeppe Kjær, Mayron George
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (4-2-3-1): Snorre – Lund, Sørensen, Ørnskov, Lumb – Hebo, Christjansen – Fosgaard, Shala, Marcussen – Ojo

SønderjyskE (4-2-3-1): Mielitz – Gartenmann, Egholm, Pedersen, Poulsen – Rømer, Jónsson – Kroon, ”Greko” Jakobsen, Scheel – Hvilsom

Profilen:
Hvis ellers vor forudsigelse holder stik, får Kim Ojo chancen i angrebet for Lyngby. Den store nigerianer har blot fået fire starter i denne sæson, 13 kampe i alt og scoret tre mål. Han kommer på en svær opgave, for Lyngby har kæmpet med at finde målene i denne sæson, og han har ikke fået mere end tre målløse indskiftninger i 2018. Det seneste i begyndelsen af marts.

Vidste du, at..:
Lyngby har ikke vundet i 17 ligakampe på stribe, men det er kun lige over halvvejs mod det, der både er klub- og Superliga-rekord. Den er nemlig på 31 sejrsløse opgør og begyndte, da klubben gik konkurs i 2001, og fortsatte to kampe ind i 2007/08-sæsonen, da holdet vendte tilbage til den bedste række.

Dom:
Skaderne bliver ved med at spille Lyngby et puds, og cheftræner Nørgaard er nødt til at fylde kamptruppen ud med U19-spillere. Selv om talentet måske er der, bliver de unge også sat på lidt af en uriaspost midt i nedrykningskamp og kollektivt formdyk.

Omvendt går det trods alt bedre for SønderjyskE, og vi tror, at holdet gentager bedriften fra i lørdags og vinder 0-1 på udebane.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.