FCK rykker tættere på tredjepladsen i Erik Johanssons comebackkamp

Der var knald på for FCK, da de slog AC Horsens med 4-1 i et opgør, hvor Erik Johansson var tilbage i midterforsvaret for københavnerne.

FC København jagter tredjepladsen med fuld tryk på, og lørdag eftermiddag blev det til en sejr på 4-1 over AC Horsens hjemme i Parken. Her var der tale om en kamp, hvor københavnerne i den grad havde speederen i bund i første halvleg.

Det var også her, de scorede de tre mål, og det kunne sagtens også være blevet til endnu flere i en kamp, som også vil blive husket for, at Erik Johansson var tilbage igen efter en skadespause, der næsten har været hele denne sæson.

Første scoring kom fra Johanssons makker i midterforsvaret, Denis Vavro, der nemt slog Kjartan Finnbogason i en duel på bagerste stolpe om bolden efter et godt hjørnespark fra Viktor Fischer, der endnu engang viste stor klasse for københavnerne.

Netop Fischer kunne sætte streg under sin styrke kort efter, da Nicolai Boilesen lagde et fladt indlæg ind foran Fischer, som han nemt og overlegent sendte i netmaskerne til 2-0, og FCK'erne var slet ikke færdige.

Den talentfulde angriber Jonas Wind ville også lege med, og for anden runde i træk kom han på måltavlen, da han fik sidste fod på et flot FC København-angreb, hvor AC Horsens-spillerne lignede kegler i en øvelse på træningsbanen.

Flere mål blev det ikke til i første halvleg, men Santander havde muligheden for at gøre det til 4-0, da han ramte overliggeren efter en genialitet fra Fischer. Falk havde endvidere bolden i netmaskerne, men dette blev fejlagtigt annulleret for offside.

I anden halvleg fladede overtaget lidt mere ud, og AC Horsens kom da også tilbage i kampen, da de på en Horsens-Classic fik reduceret. Mikkel Qvist kastede bolden langt, Okosun forlængede og Jonas Thorsen sparkede den i mål. Dermed endnu en dødbold, som FCK har måtte indkassere, hvis man skal finde et hår i suppen.

Med få minutter tilbage af kampen gav Federico Santander publikum noget at gå hjem på, da han fik sat foden på bolden, og gjorde det til 4-1 bag AC Horsens' Bobjerg, der vikarierede for den kommende FCK-målmand Jesse Joronen.

Endelig blev det også til debut for 16-årige Mathias Madsen for AC Horsens, som bliver den næstyngste debutant i Superligaen efter Kenneth Zohore.

FCK's sejr betyder, at de nu er ét point efter FC Nordsjælland på tredjepladsen, der møder Brøndby søndag aften.