Video : Tipsbladet
Superliga

Horsens kan afgøre mesterskabet: Det kunne ikke være skrevet bedre

De to sidste spillerunder byder for AC Horsens vedkommende på kampe mod Brøndby IF og FC Midtjylland. Jonas Borring glæder sig til mødet med sine tidligere klubber, men hvis han skal vælge, håber han på midtjysk guld.

Om seks dage ved vi, hvem der bliver danske mestre i fodbold, men allerede nu ved vi, hvem der får mest indflydelse på udfaldet. Foruden de to guldbejlere er det AC Horsens, der kan se frem til to kampe mod Brøndby IF og FC Midtjylland, der ligger a point i toppen af Superligaen.

Den situation er sjov at stå i, mener Jonas Borring, for den siger noget om hans holds sæson. Horsens ville nemlig slet ikke stå i den, hvis de ikke var kommet i mesterskabsspillet, så på den måde er rollen som kongemagere en slags belønning for deres succes.

- Vi var sindssygt glade for at komme i top 6, for dermed fik vi lov til at få nogle kampe mod de absolut bedste hold og foran mange tilskuere. Nu kan vi pludselig slutte af mod de to bedste hold; jeg tror faktisk ikke, man kunne ønske sig en bedre afslutning på en flot sæson, siger Borring til tipsbladet.dk.

- Jeg tror ikke, det kunne være skrevet bedre. Vi synes, det er rigtig fedt, og glæder os sindssygt meget til det.

Ikke mindst for Jonas Borring selv bliver det et par særlige dage, når han skal op mod sine to tidligere klubber. Ganske vist blev det blot til to en halv måned i Brøndby, da Alexander Zorniger ikke kunne bruge kantspillere i sit system, men Borring har gode minder fra begge klubber.

- Det var fedt at opleve så stor en fanskare. Vi så det også i pokalfinalen og i går på Brøndby Stadion, det var stemning på højt internationalt niveau, synes jeg. Så selv om det var en kort tid, betyder den meget for mig, indleder Borring.

- Omvendt har jeg været i Midtjylland i to omgange og været været med i halvdelen af sæsonen, så hvis jeg skal vælge, håber jeg, Midtjylland løber med guldet. Men jeg synes, det er fedt, at det er to klubber, jeg har haft en god tid i, der ligger og kæmper om det.

Jonas Borring nåede at spille ti Superliga-kampe for FC Midtjylland i efteråret og bidrog med ét mål og tre oplæg, så han kan med rette sige, at han har en andel i holdets mesterskab, hvis det kommer så vidt.

Hvorvidt han får en medalje, er op til FC Midtjylland. Divisionsforeningen leverer 22 medaljer, fortæller turneringschef Peter Ebbesen, men det er meget normalt, at klubberne tilkøber nogle flere, så alle med en aktie i succes kan få en.

I foråret har hans Horsens-hold mødt både Brøndby og FCM to gange allerede, og det er blevet til en uafgjort og et nederlag til førstnævnte samt to nederlag til sidstnævnte. Til gengæld var nederlaget til Brøndby på 1-5.

Borring tror dog på, at de gule kan være til fare for begge mesterskabskandidater i sæsonens to sidste kampe.

- Uanset hvem der kommer til Casa Arena, får de problemer, for det er ikke et sjovt sted at spille. Det er et cadeau til os, at de udtaler, at Horsens er svære at spille mod, siger han. 

Jonas Borring og co. får fornøjelsen af Brøndby på hjemmebane på fredag og FC Midtjylland på udebane på mandag.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.