Video : Tipsbladet
Superliga

Munksgaard og Midtjylland klar til at udnytte Brøndby-fejl

Smider Brøndby point i en af de sidste to kampe, er FC Midtjylland klar til at nappe mesterskabet, mener forsvarsspiller Alexander Munksgaard.

De havde muligheden for at vinde mesterskabet med en sejr over FC Midtjylland, og uafgjort havde sådan set også været et glimrende resultat for Brøndby IF, men da Bubacarr Sanneh fra FCM scorede kampens eneste mål mandag aften i Brøndby, åbnede han også mesterskabsdøren på vid gab.

Nu er de to hold side om side, hvor Brøndbys målscore dog er så meget bedre, at holdet skal smide point i en af de sidste to kampe, hvis FCM skal have muligheden for at gå forbi og nappe det danske mesterskab.

Og sker det, lover forsvarsspiller Alexander Munksgaard, at FC Midtjylland står klar til at gribe muligheden.

- Sejren i går (mandag, red.) gav os et rygstød, der gør, at vi tror på det, hvis Brøndby snubler. Som hold har vi generelt troet på det hele vejen, og vi fungerer sindssygt godt som gruppe. Det tager vi med ind på banen, så vi løber den ekstra meter og står sammen, når det gælder mest. Vi er som hold klar til de store opgaver, siger forsvarsspilleren til tipsbladet.dk.

Alexander Munksgaard frygter derfor ikke Midtjyllands eget opgør mod FC København på fredag. Klubben har det ellers normalt ganske svært i Telia Parken.

- De er gode i Parken, og det kommer til at kræve meget af os. Men vi forbereder os, får lavet en god gameplan, og så byder vi FCK op til dans.

Forsvarsspilleren startede foråret på bænken, men han har på det seneste vundet pladsen som højre wing back i stedet for Mads Døhr Thychosen, der åbnede foråret som højrebacken for FCM. Mens Thychosen har en fortid som angriber, har Munksgaard mest kvalitet i forsvarsspillet.

- Jeg er vel det, man kalder en solid højre back. Offensivt skal jeg bygge på, så jeg kan skabe mere og sætte min direkte modstander og få slået gode indlæg, siger Alexander Munksgaard, der nyder fodbolden lige nu:

- Det er helt fantastisk. At spille fodbold er for mig det fedeste i verden, og på det her hold er det generelt ret fantastisk. At spille er ikke noget, jeg tager for givet, så det er rart, at Jess (Thorup) vælger mig lige nu. Thychosen gjorde det også fint, men lige nu peger pilen på mig, og det er jeg både stolt og beæret over. Jeg ved også, at jeg skal holde mig skarp.

I ligaen begynder det nu at spidse til - presset øges, og kampene kommer som perler på en snor. Der er ikke lang tid, til FC Midtjylland kan gå på ferie, men i første omgang kræves der fuld koncentration.

- Når man kommer hen i de her måneder, er det virkelig fedt. Det er det, man lever for som fodboldspiller. Kampe, hvor der er fuld knald på tilskuerpladserne. Det giver adrenalin i kroppen. Det kræver også, at man er på hele tiden. Der er ikke plads til at slappe af, og man skal være på tæerne hele tiden, siger han.

Alexander Munksgaard og FC Midtjylland mangler FC København ude og AC Horsens hjemme, mens Brøndby IF mangler AC Horsens ude og AaB hjemme. Afslutningen på Superligaen bliver både spændende og dramatisk.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.