Håb for hollændernes fremtid: Vinder U17-EM
Foto: Getty Images
EM

Håb for hollændernes fremtid: Vinder U17-EM

Efter 2-2 og straffesparkskonkurrence kunne Holland løfte trofæet ved U17-EM efter en sejr over Italien.

Det kører ikke for hollandsk fodbold for tiden. Landsholdet har ikke kvalificeret sig til de to seneste slutrunder, og klubberne har også set bedre ud. Der er dog håb for Orange, der søndag aften kunne se U17-landsholdet vinde U17-EM over Italien, der desuden heller ikke er med ved de voksnes VM til sommer.

Det skete efter en straffesparkssejr mod Støvlelandet, efter de to hold havde spillet 2-2 mod hinanden i ordinære spilletid. Her havde Holland bragt sig foran med 1-0 ved Jurrien Maduro kort efter pausen.

Kort efter drejede Italien kampen fuldstændig rundt på 90 sekunder, da Samuele Ricci sendte et smukt mål i kassen, og det blev efterfulgt af Alessio Riccardi, som klaskede bolden ind fra 20 meters afstand.

Italienerne kom ned på jorden igen med et kvarter tilbage af opgøret, da Brian Brobbey overlistede Azzurri-forsvaret, og da der ikke blev scoret mere i den ordinære spilletid og den efterfølgende forlængede udgave, så skulle der straffesparkskonkurrence til.

Her scorede Italien kun én gang, mens Holland sendte bolden i kassen på fire ud af fire forsøg, og dermed blev Joey Koorevaar den store helt i målet for hollænderne.

Hollands vej til finalen kom blandt andet ved en kontroversiel straffesparkskonkurrence i kvartfinalen mod Irland, hvor irernes målmand blev udvist, da der skulle sparkes. Det kan du læse mere om her, hvor der også er en video af situationen.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.