Video : Tipsbladet
VM

Optakt: Belgien - Japan

Belgien er massive favoritter til sejren i dagens sene ottendedels-finale.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 20.00
Spillested: Rostov Arena, Rostov-na-Donu
Dommer: Malang Diedhiou (SEN)
På TV: TV 2
Hashtag: #BELJAP #vmdk

Holdnyt:
Belgien:
Belgien gjorde rent bord i gruppen, hvor Panama, Tunesien og til sidste England blev besejret. I den sidste kamp mod England, der også allerede var kvalificeret videre, var der inden kampen spekuleret i, at det kunne betale sig at tabe kampem, da det ville give en nemmere kvartfinale (mod Schweiz eller Sverige) - hvis da en kvartfinale mod Colombia kunne vindes.

Men Belgien, der havde ladet stort set alle profiler hvilke i kampen mod England ville det anderledes og vandt med 1-0, hvilket i stedet giver en på papiret nemmere ottendedelsfinale, mens Brasilien så ligner modstanderen i kvartfinalen.

Belgien kan stille i stærkeste opstilling mod Japan, og Vincent Kompany, der efter sin skade i de to første kampe, fik de sidste 16 minutter mod England

Japan:
Japan tabte den sidste gruppekamp mod Polen men sneg sig lige præcis videre på yderste mandat, da reglen om gule kort måtte tages i brug i forhold til Senegal, der havde samme point, målscore osv.

Japanerne er i den grad undertippede i denne kamp og kan gå ind på stadion uden det helt store pres. 

Der er hverken karantæner eller skader hos asiaterne, der kun har tabt en de seneste fem møder med Belgien. 

Karantæne:
Belgien: Ingen
Japan: Ingen

Bud på startopstillinger:
Belgien (3-4-2-1): Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Hazard – Lukaku.

Japan (4-1-4-1): Kawashima – Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo – Hasebe, Shibasaki – Haraguchi, Kagawa, Inui – Osako.

Profilen:
Romelu Lukaku, der er noteret for fire mål i de to første gruppekampe blev sparet mod England, da han døjede men en øm ankel. Men med Ronaldo og Diego Costa ude af turneringen, er den store angriber nu blandt de aller varmeste til at ende som VM-topscorer. Kun Harry Kane fra England har scoret flere mål  end Lukaku, der kan komme til at gøre endda rigtigt ondt mod japanernes forsvar. 

Vidste du, at..:
Japan har kun scoret i en af de seneste seks VM-kampe mod europæiske hold, og tabte altså 1-0 til Polen ved denne slutrunde.

Dom:
Belgien er klar favorit til sejren og har vist stor styrke i gruppespillet, hvor det blev til intet mindre end ni scoringer - Japan lavede tre.

Spiller for spiller er Belgien på alle positioner det bedste hold, og det vil være et mindre sensation, hvis det ikke ender med belgisk sejr her. Belgien bør kunne udradere japanerne på både tempo, teknik og taktik. 

Belgien vinder en klar sejr - 3-0 bliver tippet herfra. 

Tidligere indbyrdes kampe: