Video : Tipsbladet
Superliga

Powerranking i Superligaen: AGF rykker frem og topbraget venter

Få her rangeringen af de 14 Superliga-klubbers aktuelle styrkeforhold før femte spillerunde.

De første fire runder har budt på fine kampe i Superligaen, men denne weekend venter en af de rigtigt store: Brøndby og FC København, nummer ét og to i tabellen og nummer ét og to i powerrankingen, mødes søndag i Parken.

1. Brøndby IF (1)
Det er få uger siden, Alexander Zorniger udtalte, at det ikke var muligt at erstatte Christian Nørgaard, men mod FC Nordsjælland debuterede spilleren, der skal gøre forsøget. Og Josip Radosevic fik både en sejr og ros fra træneren. ”Jeg synes, han var meget imponerende. Antallet af bolderobringer på hans plads var vigtigt for vores omstillingsspil,” sagde Zorniger efter debuten.

2. FC København (2)
FC København har set stærke ud siden bommerten mod Horsens i premieren, men i foråret var københavnerne også gode mod de svagere hold. Det var topholdene, der var et problem, og vi ved stadig ikke, om det er blevet løst. Derfor er der ingen bedre test end Brøndby i weekenden, for dem mødte FCK fem gange i sidste sæson uden at vinde en eneste af kampene.

3. FC Midtjylland (3)
Efter en dårlig start er de danske mestre rykket op i tabellen og ligger lige uden for top tre. Formkurven er stigende, men til gengæld peger transferbarometeret i øst og vest. For onsdag sagde Claus Steinlein i BT, at holdet kun manglede en 10’er, og samme dag kunne Tipsbladet.dk afsløre, at  Alexander Scholz kommer til fra Club Brugge. Dermed får holdet endnu en stærk stopper – men det fylder ikke det Alexander Sørloth-formede hul i offensiven.

4. AGF (6)
Det kan være farligt at blive alt for positiv på baggrund af et godt forår i nedrykningsslutspillet – det så vi sidste år med OB. Men foreløbig har AGF formået at bruge forårets medvind som et godt rygstød i den nye sæson. Århusianerne er stadig ubesejrede, trods kampe mod blandt andet to medaljevindere.

5. AaB (4)
Ikke siden Lukas Spalvis blev topscorer i 2015-16, har AaB haft en spiller, der scorede et tocifret antal Superliga-mål. Jakub Sylvestr blev ikke løsningen på angrebsproblemet, Pavol Safranko heller ikke, og Jannik Pohl leder stadig efter målnæsen. Nu prøver AaB så med den 21-årige lejesvend Philipp Ochs, som ifølge Allan Gaarde altid har været en målscorer – men som har lavet ét mål som seniorspiller.

6. Vejle (5)
Så gik den ikke længere for Vejle, der længe så ud til at kunne slå FC Midtjyllands danske mestre, men som til sidst mistede sejren via to dødbolde – et element i spillet oprykkerne ellers har som en styrke. For første gang i sæsonen så vi oprykkernes manglende Superliga-rutine koste point.

7. FC Nordsjælland (7)
Endnu en sommer, endnu et stort salg fra FC Nordsjælland. I denne uge blev Mathias Jensen solgt til Celta Vigo, men det har dog ikke betydning for det aktuelle hold, eftersom anføreren har været skadet det meste af sæsonen. FCN er lige nu i et vadested, hvor europæiske kampe og småskader betyder stor udskiftning på holdet og dertil svingende præstationer og resultater.

8. AC Horsens (8)
Horsens er et svært hold at blive klog på. Efter sejr i sæsonens indtil nu klart sværeste kamp mod FCK, som ingen andre Superliga-hold end har formået at score imod, har Horsens siden kun fået to point mod svagere modstandere. Oven i købet behøvedes der mod Randers og Hobro sene mål til at sikre point. Måske der skal en kamp som den i weekenden mod FC Midtjylland til, før vi ser Horsens fra deres bedste side?

9. SønderjyskE (9)
SønderjyskE har købt godt ind til offensiven denne sommer i form af spillere som Johan Absalonsen, Mart Lieder og senest Alexander Bah fra HB Køge. Nu skal det bare kunne ses på banen. Kun AGF har scoret færre mål end SønderjyskE i de første fire runder.

10. Vendsyssel FF (10)
Efter gule kort i både anden og tredje runde gik den ikke længere for Daniel Christensen, der i Vendsyssels fjerde Superliga-kamp fik et rødt mod sin tidligere klub AaB og nu er ude med karantæne. Efter sejre i de første runder er oprykkerne kommet ned på jorden med to nederlag i træk.

11. Randers FC (11)
Før sæsonstart placerede vi Randers nederst i powerrankingen, og selv om resultaterne ikke har været fantastiske, har de været bedre end frygtet. Randers har kun tabt til Brøndby og har fået point i begge udekampe, senest via et flot comeback i Esbjerg. Interessant bliver det, når Randers igen skal møde et hold, der må formodes at ligge i den øverste halvdel af ligaen i form af AGF.

12. Esbjerg fB (12)
Det var næsten uundgåeligt, at Esbjerg ville miste Anders Dreyer denne sommer, selv om han selv her i bladet havde erklæret, at han gerne ville spille en sæson i Superligaen med hjerteklubben. Unge, dygtige målscorere er i høj kurs, og han vil blive i savnet i Esbjerg, hvor det helt store spørgsmål nu er, om man kan få mere ud af Rafael van der Vaart end FC Midtjylland.

13. OB (13)
Der var fremgang at spore for OB mod FC København, hvor forsvaret stod godt, og hvor Sten Grytebust viste en af de utrolige redninger, der sidste år gav ham Det Gyldne Bur. Men det nytter ikke noget at spille godt mod de gode hold og tabe, hvis man stadig spiller dårligt mod de dårlige hold og taber.

14. Hobro IK (14)
Efter 17 Superliga-kampe og ét mål i sidste sæson har den unge amerikaner Emmanuel Sabbi hen over sommeren udviklet sig til lidt af en profil for Hobro. Han har scoret fire gange og vist pågående angrebsspil, og det er der hårdt brug for, eftersom Pål Alexander Kirkevold har været skadet fra første kamp.

4. runde
AGF-SønderjyskE  1-0
Esbjerg-Randers  3-3
Vejle-FC Midtjylland  1-3
AC Horsens-Hobro  2-2
OB-FC København  0-1
Brøndby-FC Nordsjælland  2-0
Vendsyssel-AaB  0-1

5. runde
Vendsyssel-Vejle
Hobro-OB
AaB-FC Nordsjælland
FC København-Brøndby
Randers-AGF
FC Midtjylland-AC Horsens
Esbjerg-SønderjyskE