Özil om Ronaldo og Real Madrid: To afleveringer blev til to mål
Foto: Getty Images
Premier League

Özil om Ronaldo og Real Madrid: To afleveringer blev til to mål

Tyske Mesut Özil fortæller i en lang feature på Arsenals hjemmeside om et par vigtige nedslag i karrieren. En af dem omhandler Real Madrid og Cristiano Ronaldo.

Det er efterhånden mere end fem år siden, at tyske Mesut Özil højst overraskende for mange valgte at skifte tilværelsen i mægtige Real Madrid ud med Arsenal i den engelske Premier League.

Den tyske kreatør brillierede i det spanske i de tre år, hvor han var i klubben, og han fortæller nu mere om tiden i Madrid. hvor han blandt andet lærte at håndtere et pres, som man ikke finder andre steder: 

- Alt var anderledes i Madrid. Du kommer som en ung, talentfuld spiller fra Werder Bremen til så stor en klub med så mange dygtige spillere og er pludselig ingenting. I Real Madrid er det sådan, at selv hvis du får uafgjort mod Barcelona, er det noget af det værste i verden. Man skal vinde alle kampe.

- Hvis man finder 10 kampe i træk og så måske spiller uafgjort på hjemmebane mod et mindre hold, er man under massivt pres inden den næste kamp. Jeg lærte virkelig at kontrollere presset og faktisk også nyde det, mens jeg spillede der, fortæller Mesut Özil i en længere feature på Arsenals hjemmeside, hvor han også åbner op om mødet med sit helt store idol, Zinedine Zidane, der på daværende tidspunkt var assistenttræner. 

Tyskeren er i sin karriere blevet kendt for sine mange oplæg til mål. I sin Arsenal-tid har han lavet 71 assists i 200 kampe, mens det i sine 159 kampe for Real Madrid blev det til imponerende 81 oplæg.

Mange af dem til Cristiano Ronaldo, som Mesut Özil har mange rosende ord til overs for:

- Mange har spurgt mig, hvordan det var at spille sammen med Cristiano Ronaldo, og jeg kan bare sige, at jeg aldrig nogensinde har set en person som ham. Han arbejder helt vildt hårdt, og selvom han er den første til at møde ind på træningsanlægget, er han også den sidste, der tager hjem. Han er meget professionel og vil vinde for enhver pris - selv til træning, siger Özil og fortsætter:

- Jeg nød virkelig at spille med ham, fordi han gjorde mig bedre på banen, og så er han også en super flink fyr udenfor banen. Jeg gav ham jo også masser af assists, og det behøver han ikke mig til at minde ham om! 

- Han var nem at spille sammen med, fordi man behøvede ikke skabe mange chancer. Selv hvis jeg bare gav ham to afleveringer, blev de til to mål, og det er i mine øjne en af grundene til, at han er en af de bedste spillere, som nogensinde har levet, lyder det fra tyskeren.

Ud af Mesut Özils 81 Real Madrid-assists var 27 af dem til Cristiano Ronaldo.