Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 9. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

De danske mestre fra FC Midtjylland satte FC København på plads på den jyske hede, Kasper Junker scorede for AC Horsens mod sine gamle holdkammerater i AGF, SønderjyskE gav Brøndby en forskrækkelse, og OB indkasserede endnu et nederlag.

Det var nogle af de overskrifter, man kunne putte på niende spillerunde i Superligaen, og tipsbladet.dk har som altid taget et nærmere kig på de individuelle præstationer.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 9. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Jeppe Højbjerg, Esbjerg fB (2)
Esbjerg-keeperen var tæt på at koste et mål, da han hovedløst afleverede bolden til Bashkim Kadrii, men Højbjerg gjorde selv skaden god og spillede en fin kamp for vestjyderne. Diskede op med vigtige redninger og indgreb i anden halvleg. 

Højre back: Joel Andersson, FC Midtjylland (1)
Svenskeren har fået lov til at spille sin favoritposition i højre side, og her bør han få lov at fortsætte. Joel Andersson, der kom til FCM i sommer, bliver bedre og bedre for hver kamp, og han viste høj klasse mod FC København. 

Central forsvarer: Victor Nelsson, FC Nordsjælland (2)
FC Nordsjælland har i denne sæson lagt på i defensiven, og meget udspringer fra Victor Nelsson, der igen var fremragende, da Farum-klubben besejrede Randers FC med 4-1. Nelsson går en stor fremtid i møde.

Central forsvarer: Erik Sviatchenko, FC Midtjylland (2)
FC Midtjylland spillede en tæt på perfekt kamp rent defensivt, og hjernen var Erik Sviatchenko. FCK skabte stort set intet i åbent spil, og det var dybt imponerende, som Sviatchenko sammen med Alexander Scholz og Rasmus Nicolaisen formåede at dæmme op for gæsternes mange profiler. 

Venstre back: Simon Poulsen, SønderjyskE (1)
Han kan endnu, Simon Poulsen. Den 33-årige eksslandsholdsspiller sov et par gange i defensiven mod Brøndby, men SønderjyskE-spilleren var sublim offensivt og noterede sig blandt andet for to assists i den flotte 4-2-sejr på Brøndby Stadion. 

Højre midtbane: Mikkel M. Pedersen, Hobro IK (1)
"MP" scorede sit første Superliga-mål, da han sikrede Hobro IK et point mod Vendsyssel FF, og Mikkel Mejlstrup Pedersen ligner en mand, der kommer til at etablere sig på Allan Kuhns mandskab i denne sæson.  

Central midtbane: Oliver Abildgaard, AaB (1)
Oliver Abildgaard tittede frem som Lars Søndergaards helt store opfindelse i AaB, men derefter røg han lidt ud i glemslen. Nu er midtbanespillere tilbage med bravur. 22-årige Abildgaard har været én af AaB's bedste i denne sæson, og han leverede en ny fornem præstation mod Vejle Boldklub mandag aften. 

Central midtbane: Marcel Rømer, SønderjyskE (1)
I sin Superliga-kamp nummer 163 scorede Marcel Rømer sit mål nummer 10, da han bragte SønderjyskE foran 1-0 på Brøndby Stadion. Rømer lavede også en assist til Stefan Gartenmann og fungerede rigtig godt i en fremtrukken midtbanerolle. 

Venstre midtbane: Awer Mabil, FC Midtjylland (3)
Awer Mabil må være et forbillede for alle fodboldspillere, der står ude i kulden, men drømmer sig ind i varmen på klubholdet. De fleste havde formentlig afskrevet offensivspilleren i FCM-regi, men han har overrasket de fleste i denne sæson, og mod FC København foldede han hele sit potentiale ud. Mabil assisterede Paul Onuachu og var tæt på selv at score. 

Angriber: Andreas Skov Olsen, FC Nordsjælland (2)
Andreas Skov Olsen havde været af sted med U21-landsholdet, men der var absolut ikke tegn på trætte ben, da FCN besejrede Randers FC 4-1. Andreas Skov Olsen blev dobbelt målscorer og marcherer dermed videre i, hvad der ligner en gennembrudssæson for FCN-kometen. 

Angriber: Mart Lieder, SønderjyskE (1)
Klassekamp af hollænderen på Brøndby Stadion. Mart Lieder gjorde livet surt for en vaklende Brøndby-defensiv, og han forlod banen med et mål og en assist i bagagen. Lieder var SønderjyskE's helt store trumf på transfermarkedet denne sommer, og der er ingen tvivl om, at han bliver en flittigere målscorer for sønderjyderne, end Mikael Uhre var. Hollænderen når næppe 30 mål i 31 kampe, som han gjorde i den næstbedste hollandske række i sidste sæson, men tre mål i ni kampe er bestemt en godkendt start. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.