Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Vendsyssel FF - FC København

FC København skal i aktion ved frokosttid, når holdet møder Vendsyssel FF på udebane.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Nord Energi Arena
Dommer: Jakob Kehlet
På TV. TV3 Sport
Hashtag: #venfck #sldk

Holdnyt:
Vendsyssel FF:
Oprykkerne havde maksimum point efter to spillerunder, men siden har Vendsyssel FF ikke vundet et eneste opgør i Superligaen, og det har bragt dem ned på næstsidstepladsen - meget tyder på, at det bliver en sæson i den tunge ende af tabellen for oprykkerklubben. Og det er slet ikke så overraskende.

Vendsyssel FF leverede senest en dårlig præstation mod Randers FC og tabte 0-2. Efter Hobro har Jens Bertel Askous mandskab lukket flest mål ind i ligaen, så der skal sættes en prop i defensiven.

Oprykkerne er hårdt ramt af skader i øjeblikket, og Jens Bertel Askou må se bort fra Jakob Hjorth, Mikkel Frankoch, Marcus Solberg, Allan Høvenhoff og Mads B. Mikkelsen mod FC København. Til gengæld er Emmanuel Ogude nået at blive klar, og er med i kamptruppen.

FC København:
Det er yderst sjældent, FC København skal i aktion så tidligt på dagen, men søndagsfrokosten kan nydes i selskab med de mangedobbelte danske mestre, der skal tidligt op for at nå til Hjørring til kampstart.

FC København har været overbevisende i denne sæson og spillede senest en fremragende kamp på hjemmebane mod FC Nordsjælland. Sejren på 2-1 var beskeden på papiret, men løverne var meget dominerende inde på grønsværen.

FCK topper Superligaen, og de øvrige klubber skal for alvor passe på, at løverne ikke lægger afstand inden jul.

Ståle Solbakkens mandskab vandt torsdag aften med 3-0 over Viby i pokalturneringen. Nordmanden gav en stor del af truppen fri til opgøret.

Michael Lüftner er skadet, og Jonas Wind er ikke helt klar endnu. Ståle Solbakken må desuden undvære veteranen William Kvist, der er blevet syg.

Karantæner:
Vendsyssel FF: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vendsyssel FF (4-1-4-1): Flø - Juel Andersen, Fischer, Kaltoft, Svenningsen - Wohlgemuth - Jensen, Knudsen, Opondo, Thorsteinsson - Brandao

FC København (4-4-2): Joronen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen - Skov, Zeca, Falk, Thomsen - Fischer, N'Doye

Profilen:
Det er manges drøm at slå igennem i FC København, men for mange bliver det ved en drøm. Sådan er det for Mikkel Wohlgemuth, der nåede at spille tre kampe for FCK uden at få et gennembrud i hovedstaden. Den nu 23-årige midtbanespiller har alligevel haft en fin karriere på et lidt lavere niveau, og nu er han i Vendsyssel FF. Han vil helt sikkert gerne bevise sig søndag middag.

Vidste du, at..:
Søndagens opgør byder på et gensyn mellem to tidligere holdkammerater. Jesse Joronen og Jon Dagur Thorsteinsson har således en fælles fortid i Fulham FC - sidstnævnte er stadig tilknyttet London-klubben. Ingen af dem har optrådt for Fulhams bedste mandskab.

Dom:
Vendsyssel FF skal stå tidligt op for at slå FC København, og i den forbindelse er det selvfølgelig meget passende, at kampen spilles allerede klokken 12.00. Det rækker dog næppe langt for oprykkerne. FC København bør vinde overbevisende, og det gør Ståle Solbakkens mandskab også. 3-0 til FCK. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: