Dagens Spilforslag: Island rykker ned i Nations League
Foto: Getty Images
Spil

Dagens Spilforslag: Island rykker ned i Nations League

Vi tager til Island, hvor selvtilliden hos de gæve krigere efterhånden må være en anelse ramt.

Klokken 20.45
Island - Schweiz
2
1,90 @Bet365

Island spillede godt nok 2-2 ude mod de franske verdensmestre inden weekenden, men det skal siges, at der var tale om en testkamp, tændingen var til at føle på hos hjemmeholdet. Dog blev den islandske defensiv atter udstillet som værende mere end gavmild, og det er ikke for ingenting, at Island har lukket 11 mål ind i de tre seneste landskampe. 

Først blev det til et 6-nederlag ude til netop Schweiz i Nations League-åbningen og siden tabte Island med 0-3 hjemme til Belgien. 

Island er efter to spillerunder i den situation, at alt andet end sejr mandag aften betyder nedrykning fra Nations Leagues niveau A, og det hjælper nok ikke på selvtilliden, at Island er uden sejr i de seneste 10 landskampe - hvilket er en periode på over et år. Siden 2-0-sejren over Kosovo i sidste VM-kvalifikationsrunde er det inkl testkampe og VM-kampe blevet til syv nederlag og bare tre uafgjorte.  

Schweiz tabte 2-1 ude mod Belgien senest og har brug for tre point for at holde sig inden i kampen om førstepladsen i gruppen - og dermed chancen for spille sig videre i jagten på en EM-billet. 

Schweiz har med 6-0 fra det første opgør vist, hvordan islændingene skal lukkes op, og når værterne i aften er tvunget til at angribe for sejren, vil det skabe plads for den schweiziske offensiv.

De to landshold har mødt hinanden syv gange tidligere - Island har aldrig vundet, for det er blevet til hele seks sejre til Schweiz og bare en uafgjort. Island har tilmed lukket 19 kasser ind i alt i de syv tidligere møder.