Video : Tipsbladet
Landshold

Sidste test før U21-EM: Vi kommer til at prøve nogle ting af

Niels Frederiksen har et godt indtryk af, hvilket hold han sætter under U21-EM, men han kommer alligevel til at afprøve de sidste detaljer i aften, når Danmark møder Kroatien i den sidste testkamp.

Landstræneren er nogenlunde på det rene med, hvad han skal gøre, og sådan burde det også næsten være. Han har trods alt haft to år siden den seneste slutrunde til at finde ud af det. Men ikke alt kan man planlægge på forhånd.

Derfor har Niels Frederiksen stadig et par åbne pladser på sit holdkort. Af samme årsag kommer han til at afprøve forskellige spillere og konstellationer, når Danmark i aften møder Kroatien i den sidste testkamp inden U21-EM.

- Tingene ligger ikke fast, men jeg har selvfølgelig en skitse til, hvordan jeg tror, det kunne se ud, og mod Kroatien kommer vi også til at prøve nogle ting af, siger han til Ritzau.

Det er især på de offensive pladser, Niels Frederiksen er i tvivl. Folk som Jacob Bruun Larsen, Anders Dreyer, Andreas Skov Olsen, Mikkel Duelund og Robert Skov kandiderer til kanterne, og længst fremme står duellen mellem Marcus Ingvartsen og Jonas Wind.

Ingvartsen har scoret 18 gange i 27 kampe for U21-landsholdet, har slutrundeerfaring og er holdets viceanfører, men har kun spillet otte ligakampe i den forgangne sæson. Én af dem fra start. Omvendt har Wind fået sit gennembrud for FC København og kommer med bedre kampform og vind i sejlene.

- Det er en af de beslutninger, der kan holde mig lidt vågen om natten. Det vil jeg være ærlig at sige. Det er to dygtige spillere med hver deres udgangspunkt og forskellig bagage. Så må vi se, hvor vi ender, som Frederiksen sagde i går.

Danmark møder Kroatien klokken 18.30 i aften og spiller første EM-kamp på mandag mod Tyskland.