Skidt start: De danske drenge besejret klart af Tyskland
Foto: Getty Images
Landshold

Skidt start: De danske drenge besejret klart af Tyskland

Det danske landshold indkasserede et nederlag i den første kamp ved U21 EM, hvor Tyskland tog den forventede sejr.

Hvis der var nervøsitet hos de danske spillere, var det ikke til at spore. Fra første færd var det de danske spillere, der tog kontrollen i kampen mod Tyskland, men det lykkedes ikke at skabe chancer. 

Langsomt fik de tyske favoritter spilovertaget, og det kastede også et mål af sig efter 27 minutter, hvor bolden efter gode kombinationer på kanten af feltet endte for fødderne af Marco Richter, der via en afretning af Victor Nelsson passerede Daniel Iversen. 

Kort efter pausen blev føringen udbygget, da Marco Richter udnyttede en kolossal fejl af Mads Valentin, der lavede en alt for kort tilbagelægning. Den tyske angriber var iskold foran kassen og scorede sit andet mål. 

Tyskland viste sig at være mindst en klasse bedre end de danske talenter, og midtvejs i anden halvleg blev kampen afgjort, da Luka Waldschmidt udnyttede et kontraangreb til køligt at lobbe bolden over Daniel Iversen og i mål. 

Det danske landshold fik en lille livline efter 72 minutter, hvor Rasmus Nissen fremtvang et straffespark, som Robert Skov tog sig stensikkert af. Mere blev det dog ikke til, selvom både Jonas Wind og Mikkel Duelund blev sendt på banen. 

Det danske landshold fik dermed en frygtelig start på gruppespillet, og nu er Niels Frederiksens tropper tvunget til sejr mod Østrig i næste kamp.