Video : Tipsbladet
1. division

Superliga-jagtende Viborg forfremmer ung træner til assistent

Cheftræner Jacob Neestrup skal have to assistenter i Viborg FF, og den ene er nu fundet. Det er 31-årige Nickolai Lund, som klubben forfremmer fra analytiker og U15-cheftræner til assistent- og transitionstræner.

Viborg FF ansatte tidligere på sommeren Jacob Neestrup, der var assistenttræner for Ståle Solbakken, som ny cheftræner. Nu har han fået den første af sine to assistenter på plads.

31-årige Nickolai Lund bytter en tilværelse som analytiker for førsteholdet og cheftræner for U15-mandskabet ud med den nyoprettede rolle som assistent- og transitionstræner. Altså får han ansvaret for talenternes overgang til seniorfodbold.

- Vi ønsker et stærkt setup med to assistenter, og vi er rigtig glade for at kunne præsentere Nickolai som den ene. Vi har haft ham klar i kulissen, og vi ved, at vi får en fagligt dygtig og meget ambitiøs træner. Han er stærk på analysedelen, og så er han samtidig rigtig god til de unge talenter, som også bliver et af hans store ansvarsområder, siger sportschef Jesper Fredberg til klubbens hjemmeside.

Lund har tidligere været i ungdomsafdelingerne i Randers FC og Silkeborg IF samt været cheftræner for kvindeholdet Team Viborg. Nu tager han så skridtet op på Superliga-niveau, og det glæder ham.

- Jeg er både glad og stolt, og ser det her som en fantastisk mulighed for mig. Det er meget spændende at være med til at videreudvikle det projekt, der er i gang her i klubben, siger han.

Viborg blev nummer to i 1. division i sidste sæson og tabte de to playoffkampe om en plads i Superligaen til Hobro IK. Det kostede cheftræner Steffen Højer jobbet.