Video : Tipsbladet
Europa League

Ståle Solbakken jubler: Det har været et enormt pres

Det er enormt vigtigt for FC København, at de formåede at avancere til Europa Leagues gruppespil, og træner Ståle Solbakken er forståeligt nok lykkelig

For 13. gang på 14 sæsoner lykkedes det torsdag aften FC København at kvalificere sig til et europæisk gruppespil. Det blev ganske vist til at nederlag efter en sløj præstation mod Riga FC i den lettiske hovedstad, men efter en 3-1-sejr på hjemmebane kan de danske mestre endnu engang se frem til at spille i Europa til efteråret.

Og det er noget, som betyder meget i FC København. Det lægger træner Ståle Solbakken ikke skjul på i et interview med klubbens hjemmeside.

- Det er et enormt pres, der har været på alle, for vi budgetterer jo med det her gruppespil. Men det er også helt afgørende i forhold til at vi kan gå ud til nye spillere og sige, at de hvert år har en meget stor chance for at spille gruppespil i FCK. Det er der virkelig ikke mange klubber på vores niveau, der kan leve op til, udtaler Solbakken.

Han mener desuden, at FC København var i kontrol mod Riga, indtil københavnerne kom bagud. Men først og fremmest er han bare glad for, at FC København igen skal ud og gøre sig gældende i et europæisk gruppespil. Og her har han nogle - mere eller mindre specifikke - ønsker til, hvem der skal trækkes op af bowlen ved lodtrækningen til gruppespillet i morgen.

- Lad os bare få et hold, vi kan slå, og et storhold og et 'touch-and-go', afslutter Løvernes norske træner.