Video : Tipsbladet
EM

Tidligere Brøndby-spillere fester i Finland: Tæt på historisk slutrunde

Der var masser af Superliga-kendte spillere på holdet, da Finland spillede sig i et stort skridt tættere på en billet til EM-slutrunden.

Imens de danske spillere vadede sig til en forventet sejr ude over Gibraltar, høstede det finske landshold en noget mere vital 1-0-sejr hjemme over Grækenland.

Målet blev naturligvis - fristes man til at sige - sat ind af den tidligere Superliga-bomber fra Brøndby, Teemu Pukki.

Med sejren står Finland nu med hele 12 point efter fem kampe og ligger nu på en sikker andenplads i gruppen, der føres af Italien, der har maksimumpoint med 15 af slagsen. 

Der er hele fem point ned til Bosnien på tredjepladsen, og Finland øjner nationens første slutrunde nogensinde. 

- Det her er et stort, stort skridt mod EM. Grækenland er vel ikke helt ude, men de skal vinde resten af deres kampe for at have en chance, siger målmand og tidligere Brøndby-spiller Lukas Hradecky efter sejren, der havde masser af Superliga-kendte navne.

Læs også:EM-helts opfordring til danskerne: Køb billet til Euro 2020 og lav en fest

For ud over Hradecky og Teemu Pukki var også FC Midtjyllands Tim Sparv på banen - som anfører  - og den nu tidligere Brøndby-spiller Paulus Arajuuri, der agerede stopklods i forsvaret. På bænken sad Esbjerg-spilleren Joni Kauko og kom ikke i aktion, ligesom tidligere FCK- og AC Horsens-målmand Jesse Joronen gjorde det.

Halvvejs i gruppespillet er EM-feberen allerede ved at brede sig i Finland, der på søndag hjemme møder topholdet fra Italien. Herefter venter yderligere hjemmekampe mod Armenien og Liechtenstein, mens der venter på papiret ganske svære udekampe i Grækenland og Bosnien. 

- Jo flere kampe vi vinder, jo mere selvtillid får vi. Det var det samme efter kampen mod Bosnien-Hercegovina i juni. Vi skal fortsætte med at være ydmyge og arbejde, men det er ekstremt dejligt at vi har denne position, lyder det fra Paulus Arajuuri, der skiftede fra Brøndby til cypriotisk fodbold i slutningen af det netop lukkede transfervindue.

Læs også:EM-interesse sætter rekord: Over 19 millioner har søgt om billet

Søndagens hjemmekamp mod Italien kan blive endnu et skridt i mod, hvad der vil sende Finland ud i en enorm fodboldfeber - nemlig at høste billetten til sommerens EM-slutrunde. 

Og de italienske favoritter må forberede sig på stærk modstand i Tampere, hvor Finland ikke har lukket mål ind i de seneste seks landskampe. 

- På baggrund af vores resultater vil jeg tro, at modstanderne har fået større respekt. Italien vil næppe tro, at det bliver nogen let kamp, lyder det fra Paulus Arajuuri.

Stillingen i Gruppe J:

Læs også:Overvældet af interessen: Over en million vil se EM i Parken næste år

Læs også:EM-interesse sætter rekord: Over 19 millioner har søgt om billet