Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

FC Nordsjælland og AaB er side om side i tabellen, og det tegner til en tæt kamp i Farum søndag eftermiddag.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Morten Krogh
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #fcnaab

Holdnyt:
FC Nordsjælland: 
Det er meget svært at blive klog på FC Nordsjælland i denne sæson. I hvert fald når man ser på resultaterne.

Det har mere eller mindre været sikkert som amen i kirken, at hvis FC Nordsjælland har vundet en kamp, så taber de den næste. Og omvendt. Sejr, nederlag, sejr, nederlag, uafgjort, sejr, nederlag, sejr, nederlag er forløbet af FCN's første ni kampe, og så er det ellers op til den enkelte, hvordan man vil analysere på det. 

Glasset er halvt fyldt-versionen lyder, at FC Nordsjælland er utroligt gode til at rejse sig efter et nederlag. Glasset er halvtomt-versionen lyder, at FC Nordsjælland er dårlige til at fastholde momentum.

Flemming Pedersens mandskab tabte senest til 2-4 til Brøndby IF, og traditonen tro må det så betyde en sejr over AaB.

TIl opgøret er både Ibrahim Sadiq og Mohammed Kudus tilbage i truppen. 

AaB:
Nordjyderne har spillet nogle gode kampe i denne sæson og er på en fin sjetteplads efter ni kampe, men Jacob Friis' mandskab skal passe på, at alt ikke kommer til at afhænge af Lucas Andersen.

I det seneste opgør var AaB's kaptajn og bedste spiller fraværende, og så kunne en flok tamme nordjyder ikke stille noget op over for AGF, der vandt 3-0. Det stod i skærende kontrast til den præstation, der blev leveret - med Lucas Andersen på banen - runden forinden, hvor FCK blev tilført sæsonens første nederlag, og i runde syv, hvor AC Horsens blev tromlet ned.

Desværre for AaB er Lucas Andersen igen ude, og de skal altså forsøge at gøre det bedre uden ham, end de gjorde mod AGF. 

Også Tom van Weert, Rasmus Thelander, Lukas Klitten og Oliver Abildgaard er ukampdygtige.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Thychosen, Hansen, Jenssen, Rasmussen - Kofod, Christensen, Rygaard - Atanga, Donyoh, Damsgaard

AaB (4-3-3): Rinne - Kristensen, Pedersen, Okore, Ahlmann - Olsen, Christensen, Fossum - Kusk, Kaufmann, Børsting

Profilen:
Jonathan Amon kan så utrolig meget på en fodboldbane, men han har betrådt græsset alt for sjældent i 2019. Den amerikanske offensivspiller har haft en del afbræk på grund af en fysik, der nogle gange har svært ved at følge med den eksplosivitet, Amon har i sit spil, men i det seneste opgør mod Brøndby gjorde han comeback og spillede sin første kamp i denne sæson. 20-årige Amon får formentlig også en rolle mod AaB, og det skal på den lange bane blive spændende at se, om han kan genfinde det niveau, han havde, da FC Nordsjælland i sin tid tryllede ham frem. 

Vidste du, at..:
AaB har det traditionelt ikke så godt på FC Nordsjællands kunstgræs. Ud af de seneste seks besøg er det blot blevet til sejr en enkelt gang, og det var tilbage i august 2016 takket være en scoring i tillægstiden af midtstopperen Markus Holgersson. 

Dom:
FC Nordsjælland og AaB har lige mange point, lige mange sejre, uafgjorte kampe og nederlag, så det kan næsten kun blive tæt i søndagens kamp. FCN har fordel af hjemmebane, og det plejer at være en regulær fordel mod AaB, der har tabt fire af fem kampe på fremmed græs i denne sæson.

Det er afgjort en kamp, der kan tippe til begge sider, men vi gætter på, at de to hold deler i porten. Opgøret ender 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: