Video : Tipsbladet
Europa League

FCM får stærkt udgangspunkt mod svenskere i Youth League

FC Midtjylland fortsætter de gode takter fra sidste sæson i UEFA Youth League med en sejr på 2-1 på i udebaneopgøret mod Elfsborg.

FC Midtjyllands succesfulde U19-hold har henover årene taget mange danske mesterskaber, ligesom de også har leveret store resultater i ungdommens udgave af Champions League, Youth League.

I sidste sæson nåede den midtjyske klub frem til kvartfinalen i turneringen, hvor de senere vindere fra Porto blev en for stor mundfuld for FCM. Forinden lykkedes det dem både at slå italienske Roma og engelske Manchester United ud.

Læs også:FC Midtjylland vil gentage sidste sæsons talent-eventyr

Onsdag blev der taget hul på en ny sæson i turneringen med en udekamp mod svenske Elfborg, der har den tidligere FC København-spiller Tobias Linderoth som træner. Her lykkedes det for Midtjylland at vinde med 2-1.

Sejren blev grundlagt i første halvleg, hvor først Aral Simsir gjorde det til 1-0 efter 21 minutter, mens Mads Hansen efter oplæg fra Tobias Damtoft lige inden pausen gav dem en føring på 2-0. Først med 13 minutter tilbage af den ordinære spilletid fik svenskerne reduceret, da Eduart Iljazi fik scoret til 2-1.

Læs også:Debut til 14-årig får kritik: Vi var chokeret over reaktionen

Dermed har FC Midtjylland et godt udgangspunkt, inden returkampen. Den bliver spillet 23. oktober.

Det er fjerde gang i denne sæson, at FC Midtjylland er med i Youth League, og resultatet i sidste sæson er det bedste, som et danske hold har præsteret i turneringen.

Læs også:FC Midtjylland bekræfter ny spiller: Forsvarer får femårig aftale

Læs også:Dansk stortalent har fået god start i Ajax: Det betyder meget

Læs også:Debuterende dansker på tavlen for Ajax i Youth League