Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: Silkeborg fik første sejr i vild målfest på Ceres Park

Tipsbladet.dk zoomer ind på Superliga-opgøret mellem AGF og Silkeborg IF.

AGF - Silkeborg 3-4 (2-2)

0-1 Mathias Hebo Rasmussen 26’
1-1 Mustapha Bundu 28'
2-1 Patrick Mortensen 30'
2-2 Ronnie Schwartz 42'
3-2 Patrick Mortensen 48'
3-3 Ronnie Schwartz 67'
3-4 Anders Hagelskjær 88'

Kampens bedste:

AGF: Casper Højer

Læs også:LIVE: Schwartz fører topscorerlisten - udligner til 3-3 mod AGF

Det kan virke mærkværdigt, at en forsvarsspiller er kampens bedste for et hold, der lukkede fire scoringer ind. Men AGF havde mod Silkeborg to dygtige backs i Casper Højer og Aleksander Munksgaard, og her trækker førstnævnte det længste strå, fordi Munksgaard trods alt havde en del problemer med Jeppe Okkels.

Netop Patrick Mortensen, som ellers scorede to gange, brændte for mange chancer, og offensiven manglede generelt den sidste skarphed foran mål.

Silkeborg IF: Ronnie Schwartz

Efter kampen mod AGF har Silkeborg scoret 18 mål i årets Superliga. 10 af disse er blevet scoret af Ronnie Schwartz. Det betyder samtidig, at han deler førstepladsen på topscorerlisten med Kamil Wilczek inden Brøndbys kamp mod Lyngby. Schwartz nettede to gange mod AGF, selvom det tidligt lignede, at han måtte udgå med en skade, og han var således en af hovedårsagerne til, at oprykkerne fik et point med fra Århus.

Kampens værste:

Læs også:Ceres Park går over kapaciteten til AGF-Silkeborg

Som han har præsteret i denne sæson kan det svære svært at forstå, hvorfor Frederik Alves Ibsen har været med på det danske U21-landshold. Silkeborg-forsvareren fejler simple aktioner og begår fejl, der koster dyrt for Silkeborg. Han har i høj grad været medvirkende til, at Kent Nielsens mandskab har lukket 36 scoringer ind efter 13 spillerunder.

Derudover er det nødvendigt at stille spørgsmålstegn ved, hvordan AGF kunne formå at lukke 22.175 tilskuere ind på et stadion, der har plads til 19.433 af slagsen. Enkelte måtte endda nægtes adgang til kampen, hvorfor der blev sat en storskærm op ude foran stadion.

Kampens detalje:

Det så utrolig elegant ud, da Mustapha Bundu udlignede til 1-1 efter en lille halv time. Det lignede, at kantspilleren havde kroppen vendt forkert i forhold til afleveringen fra Jesper Juelsgård, men Bundu fik vendt sig og lobbede bolden over Rafael Romo i Silkeborg-buret.

Værd at nævne er også Shkodran Mahollis oplæg til Anders Hagelskjærs kampafgørende scoring.

Læs også:Ankersen: Der ikke nogen, der pisser i bukserne fordi, vi taber en kamp

Læs også:Bedst og værst: Selv ude på sidelinjen tacklede de igennem

Læs også:Horsens-forsvarer om første mål: Endelig kom det