Video : Tipsbladet
Generelle

Europæiske hold vil blive væk: FIFA placerer udvidet klub-VM i Kina

FIFA har udvidet klub-VM til at gælde 24 hold, og det skal for første gang afholdes i Kina i 2021. Europæiske klubber har dog tidligere bebudet, at de ikke ønsker at deltage.

I dag er klub-VM ikke at regne for noget særligt, i hvert fald ikke i Europa, men det vil FIFA gerne gøre noget ved. Det internationale fodboldforbund har udvidet turneringen til 24 hold, og den første udgave i det nye format skal afholdes i Kina.

Det har FIFA besluttet på et møde i FIFA Council, den magtfulde "bestyrelse", som i disse dage er samlet i Shanghai i netop Kina. Klub-VM i 2019 og 2020 afvikles i december måned i Qatar, mens den nye udgave skal spilles i juni-juli.

Læs også:Modric jubler over uforglemmeligt år

Det ligger endnu ikke fast, på hvilke stadioner turneringen skal spilles, eller hvem der kvalificerer sig. Tidligere på året skrev nyhedsbureauet Associated Press dog, at Europa havde udsigt til at få 8 eller 12 hold med. Hvis nogen af dem overhovedet vil stille op.

I marts annoncerede European Club Association, en sammenslutning af 232 europæiske klubber herunder de største, at ingen ECA-medlemmer ville deltage i klub-VM i det nye format. Hvorvidt den holdning står ved magt, er endnu ikke klart.

Læs også:River Plate tog bronze ved klub-VM

De europæiske klubber mener, at kampkalenderen i forvejen er for hårdt presse og vil ikke deltage i en lang slutrunde-agtig turnering i sommeren, hvor spillerne ellers skulle have ferie.

Associated Press skrev desuden tidligere på året, at det nye klub-VM kan bruge som en slags test-turnering for de kommende VM-værter, ligesom det er tilfældet for Qatar ved de næste to udgaver af turneringen. VM skal spilles i ørkenstaten i 2022, og i 2026 rykker det til USA, Canada og Mexico.

Læs også:Al Ain-træner før klub-VM-finale: Vi er en Smart og Real er en Mercedes

Læs også:Bale-hattrick sender Real Madrid i finalen ved Klub VM

Læs også:Leder: Football Leaks, rævekager i FIFA og kyniske diktaturer