River Plate tog bronze ved klub-VM

Efter et par uger med både op- og nedture slutter River Plate året af med at tage bronzemedaljerne ved VM for klubhold. De vandt med 4-0 over japanske Kashima Antlers

Den argentinske storklub River Plate kunne efter et kæmpestort drama uden for banen lade sig kåre som vinder af Copa Libertadores efter samlet sejr over ærkerivalen Boca Juniors. Dermed kvalificerede de sig til VM for klubhold som vinder af det sydamerikanske svar på Champions League.

Her trådte River Plate ind i semifinalen, hvor de dog noget overraskende tabte til Al Ain fra de Forenede Arabiske Emirater. Dermed måtte de nøjes med at spille om bronzemedaljerne i turneringen, der spilles i Abu Dhabi.

Her mødte de denne eftermiddag japanske Kashima Antlers, der tabte deres semifinale til spanske Real Madrid, der er forsvarende mestre i den europæiske Champions League. Og mod japanerne gik det bedre end i semifinalen. River Plate tog nemlig tredjepladsen med en sikker sejr på 4-0.

Bruno Zuculini stod for det eneste mål i første halvleg, da han scorede efter et hjørnespark. I anden halvleg tog det så rigtig fart, da Gonzalo Martinez bankede bolden i nettet efter 73 minutter.

Med et minut tilbage af kampen blev den endeligt afgjort, da Rafael Borre scorede på straffespark, inden Gonzalo Martinez med sit andet mål lukkede og slukkede i kampens overtid.

River Plate kan dermed afslutte et dramatisk 2018 med at kalde sig bronzevindere ved VM for klubhold.