Video : Tipsbladet
Bundesliga

Frederik Rønnow spiller endelig: Jeg kastede ikke bare håndklædet i ringen

Hans tålmodighed blev sat på prøve, men Frederik Rønnow har i den seneste tid omsider spillet fast for Eintracht Frankfurt. Og han synes selv, at han har gjort det godt.

Det har været sjovere at være Frederik Rønnow i den seneste halvanden måned end i store dele af det seneste halvandet år. For målmanden har primært siddet på bænken, efter han kom til Eintracht Frankfurt, men han har spillet holdets seneste ni kampe.

Det har Rønnow gjort så godt, at han har modtaget masser af ros og blandt andet fik en plads på Rundens Hold i Kicker for sine redninger mod Bayer Leverkusen i slutningen af oktober.

Han er også selv godt tilfreds med, hvordan han har præsteret

- Jeg synes, det er gået godt. Jeg spiller på et rigtig stabilt niveau og har også haft nogle afgørende kampe. Det er jeg selvfølgelig glad for. Det giver rigtig meget selvtillid, det giver rigtig meget tro på tingene. Jeg føler mig i rigtig god form og synes egentlig også, at jeg fra start af, på trods af at jeg ikke har spillet meget det seneste år, er gået ind og har vist mit niveau, siger Frederik Rønnow til tipsbladet.dk.

- Jeg føler, at jeg godt har kunnet være med, og så har der været nogle uheldige omstændigheder, der har gjort, at jeg måske ikke har fået den chance, som... Jeg blev hentet ind for at skulle spille, og det er rart nu at vise, hvem jeg er, og at jeg godt kan være med på det her niveau.

Læs også:Rønnow om vanvittig situation: Som spinkel fyr holdt jeg mig ude af det

De uheldige omstændigheder er især en skade i sommeren 2018 og klubbens følgende lejeaftale med Kevin Trapp, som Eintracht havde solgt dyrt til Paris Saint-Germain efter nogle stærke år i Frankfurt. I sommer købte klubben så Trapp helt fri af PSG.

Det var dårligt nyt for Rønnow, men på det seneste har Trapp været skadet, og danskeren har leveret varen i sin tyske holdkammerats fravær. Dermed har han omsider haft mulighed for at vise sig frem for det tyske fodboldpublikum.

- For mig handler det ikke så meget om anerkendelsen. For mig er det for mig selv, og gennem det seneste år har jeg virkelig haft en følelse af, at jeg kan være med, og jeg kan også være en profil på det her hold. Det er bare nogle gange svært som keeper, for der er kun én plads, og der har klubben valgt noget andet, siger landsholdsmålmanden.

- Derfor er det dejligt for mig personligt, at jeg kan gå ind og bevise... Der er en grund til, at trænerne hele tiden har sagt, at der er en tillid, og det er, fordi de via det, jeg har vist til træning, har kunnet se, at jeg har niveauet til at være med.

Rønnow mener, at han nu høster frugterne af alt det sure slid, han har lavet i kulissen uden udsigt til megen spilletid.

Læs også:Nu skal EM sikres: Her er Danmarks trup til skæbnekampene

- Det har været vigtig for mig i en her lidt hårde periode at få det bedste ud af det. Jeg tror ikke, at jeg ville kunne stå så skarpt og spille på det her niveau, hvis jeg ikke havde lagt den energi og de kræfter i det, som jeg har gjort det seneste år, på trods af at jeg ikke har spillet.

- Det er jeg selvfølgelig glad for; at det har båret frugt, at jeg ikke bare har kastet håndklædet i ringen. Jeg har hele tiden sørget for at være klar, være skarp, trænet godt, og jeg tror også, det er en af grundene til, at det er gået så godt, som det er, siger han.

Det forlød i sidste uge, at Kevin Trapp stod foran et tidligt comeback, men den klarmelding, han selv var ude med, gjaldt kun i forhold til at træne og smide den skinne, han havde båret siden sin operation. Han vender næppe tilbage i kampe før 2020, og dermed har Rønnow en måneds tid endnu til at overbevise om, at han skal beholde pladsen.

Han holder dog for sig selv, hvordan han ser på de udsigter.

- Lige nu spiller jeg, det er det, jeg forholder mig til, og det er jeg glad for. Så må vi se, når han bliver klar igen, hvad der så sker. Det er uden for mine hænder. Hvad der er i mine hænder er at præstere, og det føler jeg, at jeg har gjort. Jeg føler mig rigtig godt tilpas, og jeg synes selv, jeg har præsteret på et godt niveau, siger Rønnow.

Han er lige nu med landsholdet, der møder Gibraltar fredag aften og Irland mandag.

Læs også:Rønow om Bayern-prygl: Noget helt specielt

Læs også:Tyskerne er vilde med Rønnow: Hyldes for toppræstation

Læs også:Dårligt nyt for Rønnow: Konkurrent er overraskende hurtigt klar igen