Video : Tipsbladet
Superliga

Peter Sørensen: Vi har af og til stillet op på grænsen til det naive

Der er ingen grund til at være helt rolig og ingen grund til at være meget nervøs, lyder det fra Hobro-træner Peter Sørensen.

For tre måneder siden tog Hobro IK en bemærkelsesværdig skalp i Superligaen, da det lykkedes Peter Sørensens mandskab at besejre FC København med 2-1 i Nicklas Bendtners debut for de danske mestre.

Sejren var mindeværdig på mange måder i Himmerland - også i kraft af, at det til dato er klubbens seneste af slagsen.

De seneste syv kampe i Superligaen har ikke kastet en eneste sejr af sig. De har til gengæld kastet en række uafgjorte kampe, og med otte af slagsen er Hobro Superligaens remis-konger.

Læs også:Nigerianer prøvetræner hos Superliga-oprykker

Den lange periode uden en sejr har bragt Hobro ned på 12. pladsen.

- Der er ingen grund til at være helt rolig, og der er ingen grund til at være rigtig nervøs på baggrund af vores resultater. Det har været et tema, at vi i langt de fleste kampe har spillet på samme niveau som vores modstander, og så er det de små marginaler, der har været afgørende. Når det forholder sig sådan, kan man både slå FCK og spille uafgjort mod FC Midtjylland og tabe til Lyngby og AC Horsens, siger Peter Sørensen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Så er spørgsmålet, om vi kan leve med det? Vi forsøger hver eneste gang at vinde, og vi stiller også offensivt op i kampene – nogle gange nærmest på grænsen til det naive. Så vi gør forsøget hver eneste gang, og så hører det med, at vi har haft nogle skader undervejs – blandt andet i kampene mod AaB og Lyngby – som har været for meget for os at kapere.

Læs også:Hobro-træner øjner forlængelse med alsidig forsvarer

Hobro IK har ofte været gode mod topholdene, mens det har knebet mere mod bundholdene, men det er svært at drage mange konklusioner ud fra, vurderer Peter Sørensen.

- Der vil altid være mærkelige kampe undervejs. Nogle gange er man sindssygt heldig, andre gange er man meget uheldig. Sandheden er, at vi har præsteret så godt, at vi i næsten alle kampe har point og sejr inden for rækkevidde. Defensivt er vi ét af de bedste hold i ligaen, mens vi offensivt er ét af de dårligste. Derfor ligger der meget arbejde i, at vi bliver skarpere på modstanderens halvdel, lyder det fra Sørensen.

Næste opgave for Hobro IK er ude mod FC København. 

Læs også:Fisker om fremtiden: Skal ikke have en forlængelse, fordi det er synd for mig

Læs også:Peter Sørensen ryster på hovedet på FCK's vegne: Det er under al kritik

Læs også:FCK: Januarindkøb nærmer sig comeback