Video : Tipsbladet
1. division

Vildere end Ali Dia? Stort set ingen kender ny Viborg-spiller

Er den nye Viborg-spiler Bernio Verhagen overhovedet fodboldspiller? Spørgsmålet sværer i det uvisse.

Viborg FF's nye spiller Bernio Verhagen er kommet i modvind fra start af sin tid i dansk fodbold. For i sine bare to uger i Viborg er han blevet politianmeldt af sin kæreste for at holde hende indespærret på et hotelværelse.

Og nu er der også tvivl om 25-årige Bernio Verhagens evner på grønsværen.

Sagen med fodboldspilleren Bernio Verhagen minder en del om en sag fra det engelske for mere end 20 år siden. I 1996 fik den daværende Southampton-manager Graeme Souness en oprigning fra selveste George Weah. Weah, der var en kæmpe stjerne i AC Milan, kunne fortælle, at Souness kunne få fingrene i hans fætter, der havde en fortid i Paris Saint-Germain og havde 13 landskampe for Liberia. Souness var tændt og skrev en kontrakt på en måned med spilleren, der havde navnet Ali Dia.

Dia skulle egentlig have været med i en reserveholdskamp først, men på grund af vand på banen blev den aflyst og i stedet var han med i truppen, der skulle møde Leeds United. Da stjernen Matt Le Tissier blev skadet og måtte udgå efter lidt mere end en halv time, pegede Graeme Souness på sit nye offensive es. Weahs fætter.

Læs også:Karlsen efter remis: Vi løser nogle ting forkert

Men Dia var ikke helt lige så god som forventet, og han blev udskiftet igen efter 85 minutters spil. Le Tissier har efterføgende sagt, "han løb rundt som Bambi på glat is. Det var pinligt at se på". Og det er der sådan set en god forklaring på. Det var ikke George Weah, der havde kontaktet Graeme Souness, men en person fra et universitet i England. En ven af Dia. Og Dia var ikke i familie med Weah. Havde ikke spillet på landsholdet eller for PSG. Faktisk havde han aldrig spillet professionelt. Kort inden kontrakten med Southampton spillede han en kamp for Blyth Spartans i en af de meget lavere engelske rækker. Og sådan gik det altså til, at Ali Dia blev Premier League-spiller uden egentlig at være professionel fodboldspiller.

Og noget lignende kan måske være på vej i Viborg FF.

For der er stort set ingen, der kender navnet Bernio Verhagen. Både B.T. og bold.dk har talt med kilder i danske fodboldklubber, hvor Verhagen enten har stået i klubtøj eller påstår at have prøvetrænet, og ingen af kilderne kender til ham. Hverken i FC Midtjylland, Hobro IK eller Næstved BK, mens de i Randers FC til B.T. siger, at han måske har trænet lidt med U19-holdet, uden at han har været tæt på en aftale.

Også i udlandet bliver der tvivlet på, om Verhagen kan være professionel fodboldspiller. I den hollandske klub Den Dungen bekræfter man, at Verhagen var i klubben i 2017/2018, men han var ikke i nærheden af at blive professionel, lyder det.

Læs også:1. divisions tophold tabte til Superligaens bundprop: Gode lærepenge

- Nej, nej, nej. Han ville aldrig kunne spille på så højt plan. Jeg vil ikke tale ham ned, men det tror jeg bare ikke på, siger Marcel van Krieken, der er bestyrer i klubben, til B.T. 

Van Krieken fortæller i øvrigt også, at klubben ikke er i nærheden af et professionelt niveau - det er en klub, der træner bare to gange om ugen.

Over for B.T. fortæller Bernio Verhagen, at han er professionel fodboldspiller. Hvilket jo sådan set også er rigtigt nok, da Viborg FF betaler ham for at spille fodbold, men ifølge bold.dk fortæller kilder i Viborg-truppen, at spilleren i de få gange, han har trænet med, har vist et niveau, der er meget langt fra det, man normalt ser i klubben.

Sportschef Jesper Fredberg har tidligere fortalt, at Viborg FF har brugt sit netvæk til at hente spilleren. Men måske er klubben blevet taget ved næsen denne gang.

Du kan læse hele B.T.-historien om Bernio Verhagen ved at klikke her - og ved at klikke her kan du læse bold.dk's historie.

Læs også:Superliga-nedrykker dropper hurtig tilbagevenden: Topholdene er for langt væk

Læs også:Vejle-kant efter nullert i Nykøbing: Vi fortjente mere

Læs også:Viborg holder en dør på klem for udenlandsk investor