Video : Tipsbladet
La Liga

Barcelona vil have ændret reglen, der sikrede dem Martin Braithwaite

Barcelona udnyttede en særlig regel i spansk fodbold til at købe Martin Braithwaite, men storklubben mener selv, at reglen er unfair.

FC Barcelona har købt Martin Braithwaite i Leganés, selv om transfervinduet ikke er åbent.

Det har været muligt for den spanske kongeklub på grund af en særlig regel i spansk fodbold, der tillader en klub at hente en ny spiller udenfor transfersæsonen, hvis man kan dokumentere, at truppen er væsentligt svækket på grund af skader. Og det kunne Barca i kølvandet på langtidsskaden til Ousmané Dembélé.

Derfor betalte Barcelona Martin Braithwaites frikøbsklausul og strippede Leganés for klubbens måske bedste spiller lige midt i nedrykningskampen. Leganés havde ikke mulighed for at forhindre Braithwaite-handlen, da Barcelona som nævnt betale et beløb svarende til frikøbsklausulen, og klubben må ikke hente en erstatning. Det kan man kun få dispensation til i tilfælde af skader.

Læs også:Ebbe Sand jubler: Braithwaite skal udfordre Ansu Fati

Den regel er af mange blevet kaldt dybt uretfærdig, og det er man sågar også enig i på Camp Nou, selv om Barcelona altså lige har lukrereret på den.

- Vi har betalt frikøbsklausulen i henhold til reglerne, men vi mener, at reglerne bør revideres, for det er ikke fair, at Leganés ikke kan hente en ny spiller nu, siger Barcelonas præsident Josep Maria Bartomeu ifølge Goal.

Det er man naturligvis helt på linje med i Leganés.

Læs også:Ballon d'Or-vinder tvivler på Braithwaite: Er han det holdet har brug for?

Klubbens direktør Martin Ortega fastslog torsdag, at man intet har at udsætte på hverken FC Barcelona eller Martin Braithwaite, der har optrådt helt efter reglerne. Men reglerne er forkerte.

- Vi vil hæve vores stemme. Vi er i en situation, hvor vi som klub har lidt en alvorlig skade. Vi kan ikke forstå de nuværende regler, som gør det muligt for en klub, der er ramt af en langvarig skade, at udføre denne handling og overføre problemet direkte til en anden klub, siger direktør Martin Ortega ifølge Leganés' Twitter-profil og tilføjer:

- Reglen ville være forståelig i det tilfælde, at den kun kunne bruges, hvis der var enighed mellem begge klubber. Det her strider imod princippet om, at alle klubber er lige. FC Barcelona har draget en klar fordel, og vi står tilbage som tabere, lød det fra Ortega.

Leganés fik 134 millioner kroner for Martin Braithwaite - penge, klubben først kan bruge i sommerens transfervindue. 

Læs også:Barcelona-præsident væver om Braithwaites fremtid i klubben

Læs også:Braithwaite har planen klar: Vil studere sine nye holdkammerater

Læs også:Video: Se Braithwaites smarte jongleringer på Camp Nou

Læs også:For første gange i karrieren: Braithwaite får dette nummer i Barcelona