Video : Tipsbladet
Superliga

Silkeborg-træner om udlændinge: Det må ikke blive for eksotisk

Silkeborg IF vil helst have et fundment af skandinaviske spillere.

Silkeborg IF-truppen tæller i øjeblikket syv udenlandske spillere, og dermed er oprykkerne én af de klubber med færrest udlændinge i den bedste dansk fodboldrække. Det er også et fokuspunkt i Søhøjlandet, fastslår cheftræner Kent Nielsen over for Midtjyllands Avis.

Silkeborg IF har sydamerikanske indslag i truppen i form af Junior Brumado og Rafael Romo, og det er krydret med to hollændere, en nordmand, en svensker og en slovak.

Læs også:AGF-angriber om tomt stadion: Det bliver som en træningskamp

Dermed taler de fleste det samme sprog i omklædningsrummet, og det betyder en del ifølge Kent Nielsen.

- Vores udlændinge skal helst tale skandinavisk, engelsk eller tysk, for kommer vi ud i de mere eksotiske nationer, mener jeg ikke, at vi i SIF har kapaciteten til at implementere spillere, hvis de eksempelvis kun kunne tale eksempelvis spansk eller fransk. Naturligvis kan der være en undtagelse, hvis spilleren viser sig at sige spar to til alt andet. Så vi ser selvklart på, hvilket sprog en spiller taler, inden vi køber eller lejer vedkommende, siger cheftræneren til Midtjyllands Avis.

Læs også:Ekspert: FCK er faktisk konstante - de er konstant dårlige

Af de syv udenlandske spillere i Silkeborg-truppen er det aktuelt kun Vegard Moberg og Milan Massop, der også har en kontrakt for næste sæson. Sidstnævnte har i øvrigt aldrig optrådt for klubben på grund af skader.

Silkeborg IF møder AGF på hjemmebane mandag aften.

Læs også:Optakt: Silkeborg IF - AGF

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:AGF uden Juelsgård og Duncan i mandagskamp