Video : Tipsbladet
Generelle

Skal dansk 2. Division færdigspilles? Vi kan ikke forudsige situationen

Mens man stadig har optimisme i forhold til at færdiggjort Superliga og NordicBet Ligaen, er det mere tricky med 2. Divison.

Både Superligaen og NordicBet Ligaen kan slutte senere end programsat, og derfor er der fortsat gode muligheder for at få spillet dansk fodbolds to bedste række færdigt, men med 2. Division er situationen en anden.

Her kan man ende i en situation, hvor man skal tænke i en kreativ løsning for at få afgjort de to rækker.

For modsat Superligaen og NordicBet Ligaen er 2. Division programsat til at slutte meget sent denne sommer.

Læs også:Superligaen overvejer idé: Vil teste alle spillere, trænere og dommere

- Også i 2. Division er det helt klare mål at få spillet alle kampe i turneringen. Men da sæsonen i forvejen var sat til at spille til 20. juni, så er 2. Division den række med flest spillerrunder tilbage i sæsonen. De ekstra åbninger, der er kommet i den internationale kampkalender, giver ikke samme nye muligheder i 2. Division som i de to øverste rækker. 2. Division har mange amatørspillere, så det er ikke sikkert, at klubberne bare kan spille i hele juli måned, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen i en pressemeddelelse og forklarer:

- Vi afventer ligesom alle andre, hvornår myndighederne ændrer på retningslinjerne, så det igen bliver sikkert at spille fodboldkampe. Hvilket af de forskellige scenarier, der så kommer i spil, ved vi, når vi står i den konkrete situation. Vi kan ikke forudsige situationen, men vi kan sørge for at have flere løsninger parat, og den bedste af dem melder vi ud, når den tid kommer, udtaler Claus Thomsen.

Når det kommer til dansk fodbolds tredjebedste række, kan man altså ende i en situation, hvor der enten skal skæres kampe, eller hvor man ganske enkelt skal finde en skrivebordsafgørelse, fordi kampene ikke kan gennemføres.

Læs også:Ekspert: Ingen tilskuere i Superligaen i denne sæson

Superligaen går fra 14 til 12 hold denne sommer, og den ændring vil DIvisionsforeningen holde fast i, så det kræves også, at der findes op- og nedrykkere fra 2. Division.

FC Helsingør fører den ene af de to grupper, mens Aarhus Fremad fører den anden. 

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Læs også:Divisionsforeningen: Her er plan A, B og C

Læs også:Superliga-boss: Sæsonen kan fortsætte til juli om nødvendigt