• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Superligaen overvejer idé: Vil teste alle spillere, trænere og dommere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubberne barsler med en plan, der indebærer at coronateste alle spillere, trænere, dommere og andre omkring kampene.

Af Anders Dehn

Superliga-klubberne er klar til at gå langt for at afvikle de resterende kampe i denne sæson. Eksempelvis overvejer de planer, hvor kampene skal spilles i lukkede miljøer, hvor alle skal coronatestes, skriver Jyllands-Posten.

Avisen har fået adgang til et dokument, hvor Divisionsforeningen udbreder planerne for at masseteste spillere, trænere, dommer og andre, der skal medvirke i forbindelse med kampene. 

Læs også:Trods coronakrise: Horsens-boss arbejder på transfers

Direktøren for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, slår dog fast, at fodbold ikke skal stille sig forrest i køen til test for coronavirus.

- Vi kan begynde at spille kampe, hvis enten forbuddet fjernes, eller hvis det bliver muligt at teste, så vi kan lave kampe i kontrollerede miljøer, men for at sige det ærligt: Vi er godt klar over vores plads i køen. Vi står efter sundhedspersonale, omsorgspersonale, politi og andet, som det er mere relevant at teste. Vi opfører os fuldt ansvarligt, det er vores førsteprioritet, siger han til Jyllands-Posten.

Læs også:Planerne for 2. division er hemmelig: Men det ser godt ud

Superliga-klubberne arbejder i disse dage og uger i det hele taget på mange forskellige alternativer for, hvornår og hvordan kampene kan genoptages. Læs mere om de forskellige scenarier her.

Der er især to årsager til, at klubberne er klar til at strække sig langt for at spille sæsonen til ende. Dels det sportslige element: Det er mest retfærdigt at kåre en mester og udpege nedrykkere, hvis sæsonen er spillet færdig.

Dels det økonomiske perspektiv: Ingen kampe betyder ingen tv-penge, som for mange klubbers vedkommende er den største indtægtskilde.

Læs også:AGF-træner: Jeg tror, vi bliver blandt de første, der kommer i gang igen

Læs også:FCK-anfører om lønnedgang: Vi kan ikke løse situationen

Læs også:Superliga-chef vil have tilskuere tilbage: Svært med langsigtede planer

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.