Video : Tipsbladet
La Liga

To tidligere Real Betis-spillere får fængselsstraf for matchfixing

Ni personer får fængselsstraffe for matchfixing i Spanien.

En historisk dom i Spanien er kommet fredag.

Hele ni personer har således modtaget fængselsdomme som følge af deres involvering i en sag om matchfixing i La Liga 2013/14-sæsonen, og blandt de ni er fem tidligere direktører i Osasuna samt to tidligere Real Betis-spillere. Det skriver flere medier, heriblandt Reuters, Marca og Independent. Det er samtidig første gang, at nogen bliver fængslet for matchfixing, skriver Ritzau. 

Læs også:Riza Durmisi: Jeg havde et tilbud fra Liverpool

Den hårdeste straf har Angel Vizcay, der var direktør i Osasuna i den periode, fået. Han er blevet idømt en fængselsstraf på hele otte år og otte måneder for korruption i sport og forfalskning af regnskaber.

De to nævnte spillere er Antonio Amaya og Xavi Torres, der begge spillede for Real Betis i den sæson. De er hver især blevet straffet med en fængselsstraf på et år for deres involvering i sagen. Amaya og Torres skulle have modtaget penge for at påvirke kampe, som kunne hjælpe Osasuna med at undgå nedrykning i 2013/14-sæsonen.   

Læs også:Van der Vaart er strandet i Danmark: Jeg savner min søn helt forfærdeligt

Ifølge spanske Marca ville spillerne således få 650.000 euro, hvis Real Betis besejrede Real Valladolid og tabte til Osasuna i de to sidste spillerunder. Det gjorde de, og spillerne fik efterfølgende pengene på en parkeringsplads, skriver mediet.

Selvom resultaterne gik Osasunas vej, endte holdet dog ikke med at blive i La Liga i 2013/14-sæsonen, og de rykkede ned i Segunda Division. Også Real Betis rykkede ned.