Video : Tipsbladet
Skandinavien

Tre danskere må ned i løn i svensk topklub

Alle ansatte i den svenske klub Hammarby går ned i løn - det gælder blandt andre de tre danskere David Ousted, Jeppe Andersen og Mads Fenger.

David Ousted, Jeppe Andersen, Mads Fenger og de øvrige spillere i Hammarby går ned i løn for at hjælpe klubben godt gennem coronakrisen. Det skriver Stockholm-klubben på sin hjemmeside.

Hammarby oplyser, at de spillere, ledere og øvrige ansatte, som tjener mere end 55.000 svenske kroner om måneden, går 20 procent ned i løn, mens de ansatte, som tjener mellem 10.000 og 55.000 kroner går 15 procent ned i løn. For de med en månedsløn på under 10.000 kroner er lønnedgangen 10 procent.

Læs også:Øget risiko: Brøndby-ledelsen overvejer at tilføre flere penge

Aftalen træder i kraft fra juni og gælder frem til, at der igen kan komme tilskuere til kampene. 

- Det her giver os stor besparelse i omkostninger, og jeg er glad og stolt over, at vores spillere og medarbejdere har været så åbne og så villige til at acceptere den her nedgang for at bidrage til, at klubben klarer situationen så godt som muligt, siger Henrik Kindlund, der er direktør i Hammarby.

Læs også:Dansk agent: Vi vil se flere lejeaftaler

Hammarby, der har den svenske verdensstjerne Zlatan Ibrahimovic som en del af ejerkredsen, sluttede på tredjepladsen i Allsvenskan i fjor. 

Læs også:Brøndby-ejer jubler over millionstøtte fra fans: Tusind, tusind tak

Læs også:AaB's bestyrelse frasiger sig en del af honorar

Læs også:Agent indikerer Rønnow-skifte: Han skal spille regelmæssigt