Video : Tipsbladet
Premier League

Tidligere Brøndby-flop roser Thomas Frank: En solstrålehistorie

At Thomas Frank og Brentford kan ende i Premier League onsdag aften imponerer den tidligere BIF-spiller Fredrik Semb Berge, der arbejdede under Frank i Brøndby.

Hvis West Bromwich Albion onsdag smider point hjemme mod Queens Park Rangers, og Brentford samtidig slår nedrykningstruede Barnsley, rykker den lille London-klub i Premier League.

Selv hvis det skulle glippe for Brentford at sikre en direkte oprykningsplads, er klubben garanteret en playoff-plads og vil således bevare en mulighed for at rykke op. Sammen med de tre andre hold, der ender mellem tre og seks i Championship, spilles der playoff om en enkelt billet til Premier League.

Historien om Brentfords præstationer er også nået til Norge, hvor en af Franks tidligere spillere følger spændt med.

Fredrik Semb Berge blev ingen stor succes i Brøndby, men han har gode minder om Thomas Frank som træner.

Læs også:Avis: Sisto er blandt fem salgsemner i Celta Vigo

- Han er en rolig træner, som sjældent bliver meget sur. Han er mere en "armen om skulderen"-træner, siger Fredrik Semb Berge til Aftenbladet.

Nordmanden forklarer om sine egne oplevelser med Thomas Frank:

- Han ville gerne lære spillerne at kende, og han var interesseret i mere end bare fodbolddelen. En menneskekender, som ville vide, hvad spillerne tænkte om forskellige situationer.

At Brentford er tæt på Premier League får Semb Berge til at lette på hatten.

Læs også:Frank inden skæbnekamp: Stoke-nederlag er fortid nu

- Det er jo fantastisk. At gå fra en 11. plads til at kunne rykke direkte op er helt vildt. Hvis de klarer den, er det en solskinshistorie. At han forlader Brøndby, bliver assistent i to år til at kunne rykke op i Premier League er ganske cool, siger Fredrik Semb Berge.

Den norske forsvarsspiller er i dag på kontrakt i Odds BK. Han spillede bare syv Superliga-kampe for Brøndby.

Der er kampstart for hele den sidste runde af the Championship klokken 20.30 onsdag aften. Brentford møder som sagt Barnsley, der med Mads Juel Andersen på holdet også har meget at spille for, da holdet skal have tre point for at have en mulighed for at undgå nedrykning.

Læs også:Huddersfield fyrer cheftræneren trods overlevelse

Læs også:Marcondes om FC Midtjylland-ophold: Jeg fik glæden tilbage

Læs også:Marcelo Bielsa får gade opkaldt efter sig i Leeds