Video : Tipsbladet
Superliga

Riddersholm stikker til eksperterne: Udtaler sig kun ved at kigge på spillerne

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm mener, at man må se på helhedsbilledet for at forstå, hvorfor ambitionen "kun" er at overleve i dansk fodbolds bedste række.

"Der kommer spyyyd".

Ordene stammer fra en reklame for OK, der støtter breddeidrætten. I reklamen er pointen, at nogle måske har brug for bedre forhold at træne under - så man eksempelvis ikke skal forholde sig til andre ting i løbet af en træning.

Lidt sådan nogle forhold har man i Haderslev-klubben SønderjyskE.

Cheftræner Glen Riddersholm lagde for lidt over en uge siden et billede på det sociale medie Twitter for at vise, hvordan spillerne dagligt skal træne under forhold, som mest af alt skriger breddeidræt.

Men det er nu engang de forhold, der arbejdes under, og det er ifølge Glen Riddersholm værd at tage med i betragtning, inden man udskriger SønderjyskE til top seks-kandidat.

- Det kan godt være, at nogle forsøger at tale os i top seks, men der er aldrig nogen, der kommer og besøger os, så de ved ikke, hvad det vil sige.

- Vi har mange skridt at tage, hvis vi skal derop. I den enkelte sæson kan vi godt overraske, som alle andre hold, men det er det lange, seje udviklingsarbejde med bedre infrastruktur og setup, vi har brug for, hvis vi skal have en højere målsætning. Vi vil gerne være ambitiøse på spillets vegne, men det nytter ikke, når vi ikke engang kan træne og spille fodbold på et ordentligt underlag 12 måneder om året, siger Glen Riddersholm til tipsbladet.dk.

Lige præcis arbejdet med udvikling er Glen Riddersholm hentet ind til, og arbejdet fortsætter i den kommende sæson. Man har hentet lidt ungdomsspillere op på førsteholdet, ligesom man har brugt pausen på at bringe truppens gennemsnitsalder ned.

Klubben kommer fra en kæmpe succes med en pokalsejr - den første fodboldtitel i klubbens historie - samt en 10. plads i Superligaen, så der er altså europæisk på programmet i den kommende sæson.

Læs også:Tidligere Brøndby-talent fortsætter prøvetræningen i SønderjyskE

Til tider kunne man dog få det indtryk i sidste sæson, at cheftræneren var presset. I hvert fald flirtede SønderjyskE med den forkerte streg i tabellen og var langt fra den top seks-plads, som flere vurderede, klubben var kandidat til, inden man viste klassen og vandt pokalturneringen og reddede sig en ny sæson i Superligaen.

Men var Riddersholm nervøs for sit job?

- Nej. Det ville være en underlig disposition og imod kontinuiteten, hvis der blev rystet på hånden. Nogle udtaler sig, når de kigger på den enkelte spiller, men de må altså troppe op her, hvis jeg skal være lidt spids, og kigge på forholdene.

- Det er en del af præmissen (som fodboldtræner, red.), og jeg er glad for, at der er ambitioner, men man må have konteksten med. Jeg er glad for, at alle i og omkring SønderjyskE er realistiske, siger cheftræneren, der også forklarer, at man har været ramt af mange skader i sæsonen, hvilket naturligvis også ødelægger kontinuiteten i spillet og holdet.

Skaderne har Glen Riddersholm og teamet i SønderjyskE noteret sig, og man håber på, at man kan eliminere nogle af muskelskader i den kommende sæson.

Skal overleve i en Superliga med 12 hold
Ambitionen i den kommende sæson er at overleve i Superligaen, hvilket i sig selv bliver svært, da der med bare 12 hold i dansk fodbolds bedste række bliver hård kamp om at bevare status som Superliga-hold.

Til overlevelseskampen har Riddersholm blandt andet fået tilgang af målmand Lawrence Thomas, venstre back Marc Dal Hende og angriber Haji Wright. 

- Det er det altoverskyggende mål at sikre en ny sæson i Superligaen. Men inden folk snakker om, hvor god vores trup ser ud i forhold til andre klubber, er det værd at huske på, at man ikke skal se på øjebliksbilledet, men i stedet huske, at det kan se anderledes ud om en måned eller to, siger cheftræneren, der peger på, at konkurrenterne nok skal få købt nogle spillere til denne sæson.

Læs også:Riddersholm efter nederlag: En engangsforseelse, vi skal lære af

Cheftræneren har som nævnt fået spillere tidligt ind i vinduet, og samtidig har man nu i to uger været i gang på træningsbanen med at forberede sig til den kommende sæson i Superligaen.

Så betingelserne har på det punkt været optimale.

Men Glen Riddersholm er i tvivl, om den tidlige opstart er en fordel, for da SønderjyskE gik på pause, gjorde klubben det med gode resultater i bagagen. 1,5 point i snit fik SønderjyskE efter coronapausen i Superligaen, og de resultater ville han gerne have bygget videre på.

- Vi havde god selvtillid på holdet, og hvis du ser på vores pointgennemsnit i foråret, var det fremragende, og vi kunne godt have brugt, at vi kunne have kørt videre på det moment. Sådan var omstændighederne, og så fik spillerne ferie. Nu har vi haft en dejlig lang opstart, og så er det selvfølgelig spørgsmålet, om det er en fordel eller en ulempe, siger han.

Klubben kommer ind til den nye sæson med flere facetter i spillet, lyder det blandt andet fra Riddersholm, der har både 4-3-3 og 3-5-2 at bruge, ligesom man sidst i sæsonen lukkede hullet med mange dødboldsmål imod. Cheftræneren ser også muligheder for at forbedre presspillet og tilføje nye elementer i den del af spillet. 

SønderjyskE og Riddersholm åbner Superligaen den 11. september med et opgør mod de danske mestre FC Midtjylland. Klubben træder ind i 3. runde af Europa League-kvalifikationen.

Første testkamp blev spillet i fredags, hvor det endte med et nederlag til Silkeborg.

Læs også:Godt nyt for SønderjyskE: Kaptajnen er tilbage efter alvorlig knæskade

Læs også:SønderjyskE sender prøvespiller videre

Læs også:SønderjyskE ser tidligere Brøndby-talent an