Video : Tipsbladet
Skandinavien

Tidligere Superliga-back udvist igen: Slår svensk rekord

Simon Strand, der har en kort fortid i Lyngby, har slået rekorden for flest udvisninger på en sæson i Allsvenskan - efter kun 16 kampe.

Da Elfsborg søndag spillede uafgjort mod Hammarby, blev svenske Simon Strand udvist, efter at han modtog to gule kort indenfor ti minutter. Dermed måtte han gå tidligt i bad, og det er ikke første gang i denne sæson, at det har været tilfældet.

Udvisningen var nemlig Simon Strands tredje i denne sæson, og det er ny rekord i Allsvenskan.

Mediet FotbollDirekt har slået sig sammen med Sveriges Fotbollshistoriker & Statistiker for at tjekke, om nogen nogensinde har fået tre udvisninger på en sæson. Og her har de fundet, at ingen spillere nogensinde er blevet udvist mere end to gange på en sæson.

Dermed har Simon Strand altså skrevet historie i Allsvenskan, og han har blot brugt 16 spillerunder på det. Selv har han dog ikke været i aktion 16 gange, da han selvfølgelig har skullet afsone karantæne, og derfor har han kun spillet 13 kampe. 

Ingen anden spiller i Allsvenskan er desuden blevet udvist mere end én gang i denne sæson.

Strand har en fortid i dansk fodbold, hvor han nåede at være knap en måned i Lyngby Boldklub i foråret 2018. Han forlod Lyngby på grund af klubbens økonomiske problemer, inden han nåede at få debut. Tidligere har Strand også været sat i forbindelse med FC København. 

Læs også:Thorup undgik fyreseddel - men tilliden til danskeren er lille

Læs også:Bekræftet: FC Barcelona fyrer Setien