Video : Tipsbladet
Superliga

Coronakrisen rammer selskab bag FCK: Stort underskud i første halvår

Parken Sport & Entertainment har tabt over 100 millioner kroner i løbet af årets første seks måneder. Både fodbolddelen og de øvrige dele af koncernen er hårdt ramt.

Når man driver forretning, der er afhængig af, at mange mennesker forsamler sig, er en pandemi noget nær det værste, der kan ske. Således har første halvår af 2020, som har stået i coronavirussens tegn, ramt selskabet bag FC København hårdt.

Parken Sport & Entertainment kommer ud af årets første seks måneder med et underskud på 118 millioner kroner. Det er godt 75 millioner kroner værre end første halvår i 2019.

Det er særligt fodbolddelen af forretningen, der er med til at skubbe underskuddet i vejret. FC København og Stadion gav et underskud før skat på 93,8 millioner kroner, mens Lalandia "kun" gav 9 millioner i underskud. Kontorejendommene, som PSE også råder over, gav 17,2 millioner i underskud.

Læs også:Stor lussing til Parken: Forventer kæmpe million-underskud

Det store FCK-minus skal blandt andet forklares med, at omsætning faldt med en tredjedel sammenlignet med sidste år. Derudover lavede FCK et transferunderskud på 37,5 millioner kroner.

- COVID-19 pandemien har været særdeles kostbar for Parken Sport & Entertainment og med undtagelse af kontorudlejningen har alle vores forretningsområder været negativt påvirket. Resultatet for første halvår er som forventet og indgår i forventningerne for hele 2020 som udmeldt den 7. august, siger bestyrelsesformand Bo Rygaard i en pressemeddelelse.

- Men jeg glæder mig over, at Lalandia under de vanskelige vilkår har leveret tilfredsstillende resultater og at FCK endnu engang har leveret en historisk præstation og spillet sig i en europæisk kvartfinale.

Læs også:Parken-nedjustering får ingen betydning for Solbakkens budget

PSE lånte tidligere på året 440 millioner kroner, hvoraf de 240 millioner skal gå til at bygge et nyt Lalandia i Søndervig. Koncernen forventer et stort underskud for hele 2020.

- Der er fortsat stor usikkerhed om det endelige resultat, da vi endnu ikke ved hvornår og i hvilket omfang koncernen kan genoptage aktiviteterne i sædvanligt omfang, men vi fastholder de udmeldte forventninger for 2020. Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi som ejere af Skandinaviens største fodboldklub og som event-arena er afhængige af, at vil vi blive kompenseret for de store tab, der følger at myndighedernes nedlukning og begrænsning af aktiviteterne, siger Bo Rygaard.

Læs også:Parken-boss: Sportslig succes kommer før semifinale-millioner

Læs også:Nye faciliteter: DBU vil modernisere Parken og rykke hovedkontoret

Læs også:Parken om DBU's store planer: Vi har ikke holdt et eneste møde med dem