Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: Emil Riis satte jagten ind på topscorertitlen

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem AC Horsens og Randers FC.

AC Horsens - Randers FC 0-3 (0-0)
Simon Piesinger, 0-1 (73')
Bjarke Jacobsen rødt kort, 0-1 (77')
Emil Riis, 0-2 (78')
Emil RIis, 0-3 (90')

Kampens bedste
AC Horsens:
Louka Prip fik en forrygende start på sæsonen imod Randers FC. Den driblestærke kantspiller var særdeles velspillende og var oftest involveret, når AC Horsens blev farlige, og han krydrede også præstationen med et par flotte driblinger og tunneller.

Læs også:AC Horsens vil forstærke midtbanen: Holder øje med markedet

Randers FC:
Randers FC holdt nullet trods store chancer til AC Horsens, og kronjyderne kan blandt andet takke Simon Piesinger for det. Den østrigske stopper havde en lang række gode indgreb - både med hovedet og med fødderne - hvor han afværgede AC Horsens’ angreb. Han var den bedst spillende på Thomas Thomasbergs mandskab og kom endda også på måltavlen. 

Og så må man også rose Emil Riis. Han kaldte sig selv for en underdog i jagten på topscorertitlen, men satte gang i den jagt med to scoringer i dagens kamp.

Læs også:Formstærk Randers-angriber: Er lille underdog til topscorertitlen

Kampens værste
AC Horsens spillede egentlig en fin kamp, men fra det 73. til det 78. minut spillede intet for Jonas Dals mandskab. De indkasserede deres første mål i det 73. minut, før Bjarke Jacobsen blev udvist, og så scorede Randers også deres andet mål i det 78. minut, hvor Emil Riis udnyttede en fejlplaceret mur og sendte et frispark i kassen. 

Kampens detalje
Han er en hård hund, Michael Lumb, og det blev tydeligt imod Randers FC. Der var knap gået fem minutter, før han var faldet og havde revet fingeren af led, men det tog han i stiv arm. Den rutinerede venstre back lagde hånden på låret og prøvede at slå fingeren på plads - uden at det dog lykkedes. I stedet måtte han løbe ud og få lidt hjælp til at få sat den hårdt medtagede finger på plads. Michael Lumb spillede efterfølgende videre. 

Desuden så man VAR i aktion i Superligaen, da Bjarke Jacobsen blev udvist. Først blev midtbanespilleren vist et gult kort, men efter en konsultation med VAR-skærmen ændrede dommeren sin beslutning og udviste Horsens-spilleren.