Video : Tipsbladet
Landshold

Engelsk medie: Højbjerg trækkes ud af danske landskampe

Ifølge det engelske medie Football London står Pierre Emile Højbjerg til at misse to af Danmarks kommende landskampe. Det sker efter nye retningslinjer som følge af minkmutationen af coronavirus i Danmark.

Storbritannien har indført skærpede restriktioner for indrejse fra Danmark, og det ser nu ud til at kunne ramme det danske landsholds kommende kampe.

Det skriver det engelske medie Football London.

Helt konkret er der tale om Tottenhams Pierre Emile Højbjerg, der ifølge mediets oplysninger, kommer til at misse Danmarks kommende to hjemmekampe mod Island og Sverige. 

Årsagen er dog hverken skader eller sygdom, men det markant skærpede indrejseforbud, som Storbritannien har indført over for Danmark, efter at en minkmutation af coronavirus er brudt ud i Nordjylland. 

Restriktionerne betyder, at ingen får lov til at rejse ind i England fra Danmark, og at folk, der bor i England, men rejser ind i landet fra Danmark skal gå i karantæne i minimum 14 dage. Og for Pierre Emile Højbjerg betyder det, at han står til at misse vigtige kampe mod både Manchester City og Chelsea, når han vender tilbage fra Danmark.

Ifølge mediet vil Tottenham derfor kun give Højbjerg lov til at spille udekampen mod Belgien i den kommende landskampspause.

Samme problematik kan ligeledes blive aktuel for Kasper Schmeichel, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard og Jonas Lössl, der også har deres daglige gang i Premier League -  og for Mathias Jensen og Henrik Dalsgaard fra Brentford.

DBU har endnu ikke meldt noget ud om situationen, men ifølge Ekstra Bladet arbejdes der i øjeblikket på højtryk for at få lov til at udtage de syv danske landsholdsspillere.

Faktisk kan restriktionerne også få konsekvenser for de svenske landsholdsspillere fra Premier League og for Islands landskamp mod England. Læs mere om det og de skærpede restriktioner her.