Video : Tipsbladet
Superliga

Vikarierende Superliga-træner: I Bundesligaen havde jeg fået chancen

AaB's vikarierende cheftræner, Peter Feher, mener, at man i Danmark er for dårlig til at give ungdomstrænere chancen på seniorniveau.

De gør det meget i Tyskland. Henter en træner op, der har skabt gode resultater i ungdomsrækkerne, men i Danmark er man noget mere tilbageholdene, når det handler om at give unge danske trænere chancen.

Det mener i hvert fald AaB's vikarierende cheftræner Peter Feher, der i et interview med Nordjyske peger på netop Tyskland som et eksempel på, at man respekterer ungdomsresultater mere, når man søger en ny cheftræner.

Læs også:AaB’er: Vi hører til i den sjove ende af tabellen

- Havde jeg lavet de resultater, som jeg har lavet i ungdomsrækkerne i Danmark, i Tyskland, så havde jeg formentlig allerede fået chancen som cheftræner i Bundesligaen, siger Peter Feher til Nordjyske.

AaB's vikarierende træner forklarer senere:

Læs også:AaB i vildrede med Hiljemark-skade

- Jeg har den holdning, at hvis man har været en i klub i tre-fire år, så skal man have vundet noget eller opnået et eller andet. Så har man haft truppen så længe, at man har kunnet indarbejde sine ideer, og man har kunnet få nogle spillere, som man gerne vil have. Og jeg synes, der er for mange i Superligaen, der ikke har opnået det her, og hvor der stadig ikke er nye navne, der har fået chancen, siger han.

Peter Feher er træner i AaB, til nordjyderne har fundet en permanent løsning. Han har tidligere arbejdet som ungdomstræner, teknisk direktør og assistenttræner i FC Nordsjælland, og så har han haft to cheftrænerjob. Han stod i spidsen for HIK fra 2016 til 2018, mens han var i spidsen for FC Helsingør fra 2018 til 2019.

Han har også haft en periode som assistenttræner i Litauen.

Læs også:Imponeret af AaB-duo: De giver modstanderen hovedpine

Læs også:LIVE: Sådan gik det, da AaB fik besøg af FC Nordsjælland

Læs også:Startopstillinger: AaB uændret - FCN skifter tre mand