Video : Tipsbladet
Premier League

Dansk lyn-debut på Old Trafford: Vanvittig oplevelse

Watfords nye danske midtbanespiller, Philip Zinckernagel, fik sig en på opleveren, da han lørdag aften fik debut mod Manchester United.

På årets sidste dag i 2020 stod det klart, at Philip Zinckernagel skiftede norske Bodø/Glimt ud med engelske Watford, der hører til i den næstbedste engelske række.

Debuten kom dog mod Premier League-topholdet Manchester United i FA-cuppen på deres legendariske hjemmebane Old Trafford.

- Det var super fedt og en Vanvittig oplevelse og vanvittigt stadion, lyder det fra Philip Zinckernagel, da Tipsbladet.dk fanger ham dagen efter kampen.

Lørdag aften var han i aktion mod mange Manchester Uniteds allerstørste stjerner, da han og Watford løb ind i et 1-0 nederlag på et tidligt mål af Scot McTominay. Danskeren gjorde en fin figur, men det var en svær kamp at sætte sit præg på, hvor han også skulle løbe mere efter kuglen, end han er vant til, erkender han.

Læs også:Ny SønderjyskE-erhvervelse: Det er en ambitiøs klub

- Jeg ville gerne have været lidt mere involveret, men det kan man vel ikke rigtig forvente mod United. Et af de bedste hold i verden.

- Tempoet var meget højere, end den norske eller danske liga. Selvom kampe i Norge godt kan bølge frem og tilbage, så er jeg vant til, at Bodø/Glimt havde bolden 60-70 procent af tiden. United var bare dygtige til at holde på bolden og få os til at løbe.

Philip Zinckernagel fik chancen fra start, men selvom han kun har været en del af Watford i mindre en 10 dages tid, så kom det ikke som den helt store overraskelse, fortæller han.

- Vi fik holdet af vide et par timer før kampen. Jeg havde fået lidt indikationer på, at jeg måske skulle spille fra start. Jeg tænkte, det var 50/50, så jeg var ikke overrasket over beskeden, men jeg var selvfølgelig glad, lyder det fra debutanten, der også fortæller, at han fik ros af træner og holdkammerater efter kampen.

Læs også:Tilfreds Watford-træner: Zinckernagel giver os noget andet

Watford indtager en sjetteplads i Championship, hvor de har seks point op til den direkte oprykningsplads. Næste opgave for Zinckernagel og co. er en hjemmebanekamp på lørdag, hvor Huddersfield venter. 

- Jeg tror, der er meget mere potentiale i holdet, og det kommer vi nok til at se, når vores nye spanske træner får endnu mere tid til at sætte sine præg.

Eneste minus ved debuten - udover de manglende fans - var ifølge Zinckernagel, at det ikke lykkedes ham at få Juan Matas trøje. Den danske midtbanespiller var nemlig udtaget til et tv-interview, da der skulle byttes trøjer, og efter interviewet var alle United-spillerne forduftet.

Læs også:McTominay og United spolerer pokalfesten i danskers debut-kamp

Læs også:Dansk debut i kæmpe pokalkamp mod Manchester United

Læs også:Zinckernagel regner med Watford-debut mod United