Video : Tipsbladet
Superliga

Fem på affyringsrampen: Disse Superliga-stjerner har fremtiden på spil

Transfervinduet lukker mandag klokken 23.59, og flere Superliga-spillere har noget på spil.

Med få dage igen af transfervinduet begynder det at spidse til for nogle af de Superliga-spillere, der drømmer om noget andet.

Dem er der flere af, men markedet har indtil videre ikke bragt mange store transfers med sig, og det er meget muligt, at det først bliver til sommer, at der er ryk i transfermarkedet.

Der er dog flere, der har drømme, og vi kigger herunder nærmere på fem af de spillere, der måske kan ende med at forlade deres klub på den ene eller den anden måde, inden transfervinduet smækker i mandag klokken 23.59. 

André Rømer
Randers FC
Central midtbanespiller
27 år

Randers-profilen er angiveligt på blokken i svenske Elfsborg, men indtil videre er der ikke kommet afgørende skred i forhandlingerne med Randers FC. Det skyldes formentlig, at Elfsborg først har skullet afsætte tidligere Superliga-spiller Sivert Heltne Nilsen - noget man nu ser ud til at lykkes med, da han er på vej til belgisk fodbold.

Dermed er vejen banet for den tidligere OB- og FC Midtjylland-spiller, der gennem flere år har været en profil for Randers FC. André Rømer har spillet for klubben siden sommeren 2018, hvor han forlod OB efter bare et halvt år.

Casper Højer Nielsen
AGF
Venstre back
26 år

Venstrebacken er blandt Superligaens bedste spillere, og derfor skal der også en stor pose penge til, hvis AGF skal sige farvel på nuværende tidspunkt. Også selv om forsvarsspilleren "bare" har et år igen af aftalen med AGF.

Der kan nemlig være stor værdi i at holde på venstrebacken, fordi AGF i det stille kigger mod den absolutte top af dansk fodbold. Får man bedre mulighed for at vinde Superligaen end i år? AGF har forstærket truppen med flere spændende spillere i løbet af januar, senest Daniel Arzani fra Manchester City.

Selv har Casper Højer givet udtryk for, at han regner med at være i AGF i foråret, og det er da også der, pilen peger hen. Men hvad nu hvis der kommer et stort bud sidst i transfervinduet, som der i øvrigt også gjorde det i oktober? Ja, så skal AGF og Højer overveje, hvad der skal ske.


Foto: Getty Images

Wahid Faghir
Vejle Boldklub
Angriber
17 år

I efteråret var der ganske seriøs interesse i angriber Wahid Faghir, og teenageren er formentlig ikke blevet mindre interessant, efter han viste sig flot frem i efteråret og scorede tre gange. Tipsbladet.dk hørte, at italienske Benevento var interesseret i spilleren med det store potentiale.

Men det er også en spiller, som Vejle Boldklub nok nødigt vil slippe på nuværende tidspunkt. Aktuelt har træner Constantin Galca ikke mange alternativer til pladsen som frontangriber, og klubben leder med lys og lygte efter endnu en spiller til pladsen. Derfor peger pilen nok mod, at Vejle gør meget for at holde i angriberen.

Jores Okore
AaB
Central forsvarsspiller
28 år

Den tidligere danske landsholdsspiller har kun et halvt år igen af sin aftale med AaB, efter han i sommer lidt overraskende valgte at forlænge med nordjyderne. Begge parter har hele tiden været indstillet på, at man i januar ville kigge efter muligheden for et salg.

Igen skal man holde sig markedet for øje, for der er ikke mange penge, der skifter hænder, og det er også noget, som drysser ned over Superliga-klubberne. For AaB betyder det konkret, at man kan blive tvunget til slække lidt på de økonomiske krav, hvis man sammen med Okore insisterer på, at det er nu, stopperen skal sælges. Marti Cifuentes har i hvert fald fint med muligheder på de to stopperpladser.

Hjörtur Hermannsson
Brøndby IF 
Central forsvarsspiller
25 år

Selv om Niels Frederiksen spiller med tre centrale stoppere, er der oftest ikke plads til islandske Hjörtur Hermannsson. Han er nummer fire i hierarkiet, og med tanke på at Brøndby også har både Joel Kabongo og Anton Skipper i truppen, bør der være overvejelser om et salg nu her.

Og Hermannsson står nok heller ikke i vejen, hvis der dukker noget godt op. Han jagter fast spilletid, og med kun et halvt år igen af aftalen i Brøndby - en aftale der næppe forlænges - kan det sagtens være nu, parterne skilles. Vel at mærke hvis der kommer et lille bud i de sidste dage på Hermannsson.

Læs også:Tidligere Horsens-anfører tæt på ny klub: Kan starte dansk transfer-kabale
Læs også:Tidligere Superliga-spiller rygtes til Belgien
Læs også:AaB-spiller overvejer exit: Der bliver arbejdet på nogle ting
Læs også:Transferplanen: Massiv interesse for Randers-spillere
Læs også:Avis: Randers FC lurer på AaB’er