Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - SønderjyskE

Vinderen af dette opgør holder sig fri af nedrykningsballaden, mens taberen kan blive involveret.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag  klokken 14.00
Spilelsted: Nature Energi Park, Odense
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #obsje #sldk

Holdnyt:
OB:
Superliga-klubben OB fik en god start under den midlertidige træner Michael Hemmingsen, men holdet fra Odense har siden dalet i kvalitet. Sidst tabte man skuffende med 0-1 til Vejle.

Dermed er der syv point ned til Lyngby, der ligger under stregen, og selv om det er et solidt forspring, kan det hurtigt forsvinde, hvis Lyngby igen begynder at sætte nogle sejre sammen.

Derfor er opgøret mod SønderjyskE også så vigtigt for OB. Fynboerne har et enkelt point mere end SønderjyskE, men alt er i spil, hvis Lyngby slår Horsens i den kommende runde.

Michael Hemmingsens mandskab kommer til opgøret med en enkelt karantæne, da Mads Frøkjær-Jensen må sidde opgøret over, mens Mikkel Hyllegaard har været sat af på det seneste. Han er dog tilbage igen. Kasper Larsen udgik med en skade i opgøret mod Vejle, men er blevet klar til at spille.

SønderjyskE:
Glen Riddersholm og SønderjyskE er 2021's dårligste mandskab i Superligaen. Her har man bare formået at hente syv point - tre færre end Horsens - og det kulminerede netop mod Horsens senest, hvor man var foran med 2-0, men alligevel endte med at tabe 2-3.

Alligevel er der meget at glæde sig over, for torsdag aften spillede man sig i den anden pokalfinale i træk, da man overraskende slog FC Midtjylland ud.

For SønderjyskE er opgøret mod OB af vital betydning, og tre point vil sende klubben langt væk fra nedrykningsstregen, der i forvejen er seks point væk inden rundens kampe, mens et nederlag omvendt kan betyde, at man blot er tre pinde foran Horsens.

Så der begynder at være noget pres på holdet, og Glen Riddersholm skal have blandet kortene rigtigt til det vigtige opgør i bunden af rækken.

Både Jeppe Simonsen og Patrick Banggaard er ude med karantæne, og mens Glen Riddersholm får Mads Albæk tilbage fra skammekrogen, er midtbanespilleren blevet skadet, og misser dermed kampen. 

Karantæner:
OB: Mads Frøkjær-Jensen
SønderjyskE: Patrick Banggaard og Jeppe Simonsen

Bud på startopstillinger:
OB
(4-2-3-1): Christensen - Juel Andersen, Larsen, Tverskov, Skjelvik - Okosun, Thomasen - Sabbi, Thrandarson, Kadrii - Jebali

SønderjyskE (4-1-4-1): Thomas - Gartenmann, Schmiedl, Kanstrup, Dal Hende - Ekani - Hassan, Vinderslev, Eskesen, Wright - Jacobsen

Profilen:
Ayo Simon Okosun fik en chance fra start senest, og det er en spiller, som har store kompetencer i luftspillet. Det kan godt blive vigtigt i et opgør mod et såret SønderjyskE-mandskab. Så hold øje med den høje midtbanespiller..

Vidste du, at…:
Begge klubber har på tidspunkter været nede og vende i 1. division, men det er efterhånden mange år siden. OB rykkede meget overraskende ud af Superligaen i 1998, men man kom tilbage op efter bare en enkelt sæson i landets næstbedste række. SønderjyskE rykkede ud af rækken i 2006 og kom først tilbage i Superligaen i 2008/2009-sæsonen. Siden har man været fast inventar i dansk fodbolds bedste række.

Dom:
Det tegner til at blive et tæt opgør, hvor ingen af de to mandskaber har råd til at tabe. Alle klubber i den nederste halvdel af Superligaen er begyndt at bide negle, efter Lyngby har sat en gigantisk slutspurt ind, og det kan også komme til udtryk i et opgør mellem to ramte klubber.

OB virker trods alt som det hold, der har mest styr på det lige for tiden. 2-1 til fynboerne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: