Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - Brøndby IF

FC Nordsjælland og Brøndby IF plejer at levere massiv underholdning, når de tørner sammen. Nu mødes de for første gang i mesterskabsspillet.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum 
Dommer: Anders Poulsen
På TV: Canal 9
Hashtag: #fcnbif #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Farum-klubben er fortsat ubesejrede i mesterskabsspillet, og der er ikke så meget at være utilfreds med set med FC Nordsjælland-briller. Det skulle da lige være, at det kun blev 2-2 mod FC København i Parken.

FCN spillede mere end 70 minutter i overtal, og så skal man selvfølgelig helst vinde.

Det vil dog være at lede efter hår i suppen på vegne af FC Nordsjælland, der nu er ubesejrede i 10 kampe i træk og uden tvivl drømmer om at blive nummer fire - måske endda nummer tre. 

FC Nordsjælland indkasserer en del mål - otte i de seneste seks kampe - men holdet scorer endnu flere. Det er på mange måder FCN, som vi kender dem.

FC Nordsjællands skadesliste tæller Jonathan Amon, Johan Djourou, Kian Hansen og Mohammed Diomande.

Brøndby IF:
Det er kun gået én vej for Brøndbys guldbarometer i de første tre runder af slutspillet - og det er den forkerte vej set med blå-gule briller.

Brøndby spillede 2-2 mod AGF i det seneste opgør, og det var holdets første point siden grundspillet. De svigtende resultater har FC Midtjylland udnyttet til at slå et lille hul i guldkampen.

Derfor skal Brøndby have rebet sejlene, så FC Midtjylland ikke sejler væk.

Niels Frederiksen har ikke roteret meget på Brøndby-holdet i denne sæson, men mod AGF fik både Andreas Bruus, Sigurd Rosted og Andrija Pavlovic chancen fra start. Mod FC Nordsjælland skal han opfinde en ny konstellation på midtbanen, da Jesper Lindstrøm er ude med karantæne. Det samme er Tobias Børkeeit. 

Blas Riveros er fortsat skadet, mens Lasse Vigen er tvivlsom. 

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
Brøndby IF: Jesper Lindstrøm og Tobias Børkeeiet 

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Vindahl - Thychosen, Jenssen, Maxwell - Villadsen, Kofod, Chukwuani, Svensson - Sulemana, Jensen, Sadiq

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Bruus, Frendrup, Radosevic, Slimane, Bjur - Uhre, Hedlund

Profilen:
Både Tobias Børkeeiet og Jesper Lindstrøm er ude med karantæne, og det betyder formentlig, at Anis Ben Slimane får chancen fra start mod FC Nordsjælland. Blot to gange i denne sæson er midtbanetalentet startet inde, og det er naturligvis for lidt. Derfor vil Anis Ben Slimane helt sikkert være opsat på at levere en stor præstation, så cheftræner Niels Frederiksen får noget at tænke over.

Vidste du, at..:
Der er alle muligheder for, at vi får mål i onsdagens opgør. Dels har FC Nordsjælland og Brøndby IF ikke spillet 0-0 en eneste gang i de seneste 29 indbyrdes møder, og dels har de to klubber de højeste scoringsprocenter i Superligaen i denne sæson. 

Dom:
Udsigten til et opgør mellem FC Nordsjælland og Brøndby med tilskuere på lægterne er lige til at blive i godt humør af, og det skal nok blive en god kamp på kunstgræsset i Farum onsdag aften.

FC Nordsjælland er i forrygende form, og de øjner helt sikkert en sejr mod et Brøndby-mandskab, der må undvære Jesper Lindstrøm og er uden sejr i slutspillet. Vi har fidus til hjemmeholdet, som vi skyder til en 2-1-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: