Video : Tipsbladet
Superliga

Profil tager en times omvej til pokalfinalen

Frederik Lauenborg kunne cykle til pokalfinalen, men runder i stedet Randers og ankommer med resten af holdet. Randers FC-spilleren glæder sig dog til at spille karrierens største kamp i sin hjemby.

For Randers FC's Frederik Lauenborg er udekampene mod AGF sæsonens letteste at komme til. Han bor nemlig i Århus og kan cykle til Ceres Park, hvis han vil. Men til torsdagens pokalfinale tager han en times omvej.

Midtbanemotoren kører nemlig først til Randers for at støde til holdkammeraterne, og derefter rejser de sammen til Århus. Selv om det betyder unødig lang tid på motorvejen, tager Lauenborg gerne omvejen med.

- Vi prøver at gøre det lidt mere professionelt, lidt ligesom de udenlandske klubber. Så vi ankommer samlet. Det er også et signal at sende, at vi er der sammen som hold, siger Frederik Lauenborg til tipsbladet.dk.

Der venter spillerne fra Randers FC og SønderjyskE en stor dag, når årets pokalfinale spilles torsdag. For Frederik Lauenborg bliver det ekstra mindeværdigt. Han ikke alene bor i Århus, han er også født og opvokset i byen, som nu danner rammen om den største kamp i hans karriere.

Ironisk nok skal han spille kampen for Randers FC, som er lokalrivaler til Ceres Parks normale hjemmehold, AGF. Det var sågar også AGF, som Randers sendte ud i semifinalerne.

- Hvis jeg skulle vælge en by, som pokalfinalen skulle spille i, ville jeg helst have Randers, men ellers ville det være i Århus. Det er faktisk helt perfekt, at det er i Århus. Jeg har mange bekendte og venner i byen, og det er dejligt, de kan komme ud og se, siger Lauenborg.

- Jeg tror, jeg aldrig har fået så mange henvendelser om, hvorvidt jeg kunne skaffe billetter. Folk vil gerne ind og se sådan en fed kamp. Det, synes jeg bare, er megafedt. Det giver også lidt ekstra til mig.

Familien er der - hvis de vil
Restriktioner betyder, at stadionkapaciteten stadig er begrænset, men Frederik Lauenborg har sørget for, at hans nærmeste familie og kæreste kan komme ind.

- Jeg har hvert fald skaffet billetter, så nu må vi se, om de gider komme, griner han.

- Det vil betyde alt. Også det, at man har noget at snakke om og dele den once in a lifetime-oplevelse med dem, man holder mest af. Det vil gøre mig stolt og meget, meget glad.

Frederik Lauenborg har spillet hele sin seniorkarriere i Randers FC, fik debut for snart seks år siden, og i næste uge fylder han 24 år. Alligevel rundede han først sin kamp nummer 100 i april.

Det har han især nogle alvorlige skadesproblemer at takke for. Da det så allersortest ud, turde Lauenborg end ikke tro, at han nogensinde ville nå den milepæl. De strabadser har han ikke glemt.

- Med de skader, jeg har haft, og alt det, jeg har været igennem, bliver finalen helt klart den største begivenhed indtil videre. Man ved aldrig, om det kommer til at ske igen, siger han.

- Det er også bare noget, man kan putte sin rygsæk og have med hele livet og være utrolig stolt af. For at være helt ærlig har jeg svært ved at finde ord for det. Jeg glæder mig bare helt vildt.

Første pokalfinale live
Torsdagens pokalfinale er Randers FC's tredje, mens forgængeren, Randers Freja, vandt tre pokaltitler. Klubben har altså stolte traditioner i turneringen, hvilket klubmanden Lauenborg er udmærket klar over.

- De to pokalfinaler, der har været i min levetid, er noget, man stadig taler om. Hvis man snakker med fans, er pokalturneringen noget, der betyder meget for dem, fortæller han.

- Folk tager af sted i så mange busser, og der er et fællesskab, der gør, at det er mere interessant at se fodbold med Randers FC. Det vil vi gerne have til at ske, og så er vi nødt til at komme i situationer, hvor vi kan tilbyde vores fans at komme med til de store begivenheder.

Randers FC vandt pokalfinalen over Esbjerg fB i 2006, og i 2013 fik EfB så revanche. Frederik Lauenborg må imidlertid erkende, at han ikke var i Parken for at de to finaler, så det er ikke et øjeblik for tidligt, at han får oplevet sin klub deltage i årets største kamp i dansk fodbold.

- Jeg har aldrig været inde at se en pokalfinale, så på den måde bliver det også spændende, at jeg nu skal spille en. Det skulle jo ske på et tidspunkt, at jeg fik en set, så det virker som det rigtige tidspunkt.