Video : Tipsbladet
Landshold

- Arsenal-talent kan spille for andre end DK

Det danske U19-landshold har Mika Biereth med i truppen denne gang, og det glæder U19-landstræneren, som har været i London for at besøge talentet, der også har muligheder for at spille for andre nationer end Danmark.

Flemming Berg kunne onsdag fortælle, at Mika Biereth fra Arsenal er en spiller, som DBU længe har fulgt, efter unionen for nogle år siden fik en henvendelse om, at angriberen kunne være noget for danske ungdomslandshold.

Og nu er Mika Biereth udtaget til U19-landsholdet af landstræner Lars Knudsen, som i sidste uge var i London for at tale med angriberen fra Arsenal.

I weekenden scorede den 18-årige, der har brugt sommeren på at skifte fra Fulham til Arsenal, hattrick mod Chelsea i en U23-kamp, og efter 21 mål i 22 kampe for Fulhams ungdomshold i sidste sæson det er i det hele taget en spiller, som landstræneren glæder sig til at se mere til.

- Vi har først og fremmest forsøgt at etablere en kontakt til hans nye klub Arsenal denne sommer. Vi har fået god kontakt og dialog med dem om, hvor Mika er henne fodboldmæssigt, og hvordan de ser ham. Og så har vi sat os ind i, hvor han er henne. Det har været via videoscouting. Senest var jeg en tur i London, og jeg så ham i kamp og havde samtaler med Mika og hans far.

- Sådan nogle samtaler handler om, at man skal prøve at prøve hinanden og lære hinanden at kende. Noget af det, vi har gjort, er, at vi har præsenteret ham for, hvem vi er. Hvad dansk fodbold er, hvordan vi generelt vil spille fodbold og vores værdisæt og måde at gøre det på. Og så har det været relevant at spørge ind til Mika og familien for at lære ham at kende. Hvad han er for en gut, hans personlighed, tanker, drømme og ambitioner, siger Lars Knudsen til tipsbladet.dk.

Angriberen har dansk pas, fortæller Lars Knudsen, og det er naturligvis vigtigt, så han ikke skal bruge mere end et år på at søge om dansk statsborgerskab. Det er en spiller, der også kunne stille op for England, og der kan også være andre muligheder.

Indtil videre er det altså DBU, angriberen hører til.

- Jeg vil ikke ligge hovedet på blokken og sige, hvor mange forskellige nationen, Mika kan spille for, men der er andre end Danmark. Vi glæder os til at få ham i den her gruppe på U19-landsholdet, som er en stærk gruppe. Det er lidt utraditionelt, at vi allerede har sendt tre spillere på U21-landsholdet og stadig er en stærk gruppe, siger Lars Knudsen med henvisning til Wahid Faghir, William Bøving og Marutis Kjærgaard, der alle er fra 2003.

 Nu gælder det så om for Lars Knudsen og det danske U19-landshold om at se angriberen an i den kommende samling.

- Det gør det helt klart. Det bliver spændende at se ham med de andre dygtige spillere i gruppen. Der er dygtige offensive spillere, som vi for de flestes vedkomemnde ser jævnligt i Superligaen. Han er en anden type end nogle af de andre. Det bliver interessant supplement, siger Lars Knudsen.

Det danske U19-landshold spiller tre landskampe i oktober mod henholdsvis Nordirland, Kasakhstan og Tjekkiet.