Video : Tipsbladet
Champions League

Imponerer vildt i CL: Vidste ikke, de var så rige

FC Sheriff, der for tre uger siden slog Real Madrid i Champions League, er en meget speciel fodboldklub.

Moldova har ikke noget prangende landshold, det har Danmark ved selvsyn konstateret to gange i VM-kvalifikationen. Det nationale mesterhold skal man dog langt fra kimse ad.

FC Sheriff er i denne sæson kvalificeret til gruppespillet i Champions League, og for tre uger siden sendte de chokbølger gennem hele fodboldverdenen, da moldovanerne vandt 2-1 på Santiago Bernabeu over Real Madrid.

Dermed satte FC Sheriff fra byen Tiraspol sig for alvor på fodboldens landkort, men det er stadig et ret ubeskrevet blad i europæisk sammenhæng. Hvis der er noget, klubben i hvert fald ikke mangler, er det penge.

Det fortæller hollænderen Fred Benson, der tørnede ud for FC Sheriff i 2014.

- Jeg blev virkelig overrasket. Når jeg gik rundt i byen, tænkte jeg "hvor er jeg dog havnet henne?", men stadion var det rene paradis. Det var kæmpe stort. Jeg vidste godt, at klubben havde en rig ejer, men ikke at han var så rig. Træningsanlægget kunne lige så nemt have ligget i Madrid eller London. Jeg var i Ajax som ungdomsspiller, men det overgik alt, siger Benson til nu.nl.

FC Sheriff ejes af den ukrainske rigmand Viktor Gushan, og han er ikke en helt ukontroversiel herre. Pressen i Moldova har blandt andet afsløret, at Gushan har været spion for Rusland.

- Hvis det gik dårligt, kom han forbi. Så kom han i sin bil med en masse sikkerhedsvagter. Han gik altid amok på de moldoviske spillere, men han sagde intet til de udenlandske spillere.

- Man kunne se, at han havde meget magt. Da han kom til klubben, var mange nervøse. Lønningerne blev udbetalt via hans bank. Hvis han ikke kunne lide, hvad han så, fyrede han træneren og sendte spillerne væk. Da jeg kom til klubben, hentede han også 12 brasilianere, men syv eller otte af dem var allerede væk i vinterpausen. Jeg røg også ud. Han var ikke tilfreds med mine præstationer, fortæller Fred Benson.

FC Sheriff skal i aften forsøge at skabe en ny sensation i Champions League, når holdet møder de italienske mestre fra Inter på udebane.

En enkelt dansker har i tidens løb tørnet ud for FC Sheriff. Det er angriberen Patrick Pedersen, der kom til klubben fra Valur i 2019 - her kan du læse om hans oplevelser