Video : Tipsbladet
1. division

Dansk klubboss: Der kommer flere ejere fra USA

Amerikanere ejer allerede fire klubber i Danmark og en række flere rundt om i Europa. Men der kommer flere, og de kommer til at købe større og større klubber, forudser ejer af dansk klub.

SønderjyskE, Esbjerg fB, HB Køge og FC Helsingør har alle det til fælles, at de ejes af amerikanske investorer. Også rundt om i Europa er amerikanerne her, der og alle vegne. I fremtiden kommer der kun flere, forudser Helsingørs bestyrelsesformand.

I podcasten Lundh siger Jordan Gardner, at han tror, at amerikanere bliver ved med at købe sig ind i europæiske klubber, og at det også kommer til at dreje sig om større klubber.

- Jeg tror, at man kommer til at fortsætte med at se en stærk interesse for amerikanske investeringer på klubniveau. Amerikanerne kommer til at fortsætte med at købe større og større klubber. Om det er godt eller dårligt, er en anden diskussion, siger han i podcasten.

Det hører med til historien, at amerikanere allerede ejer to af verdens største klubber: Manchester United og Liverpool.

Gardner forudser desuden, at amerikanerne fatter interesse for fodboldklubber på andre kontinenter end Europa.

- Jeg tror også, at man kommer til at se amerikanere kigge på andre markeder, ikke bare europæisk fodbold men også sydamerikansk fodbold, asiatisk fodbold eller sågar afrikansk fodbold. Jeg tror, at der er så mange penge i USA, at den globale sport fodbold kommer til at blive ved med at være en attraktiv investering for amerikanerne.

Jordan Gardner er selv en del af en investorgruppe, der købte sig ind i FC Helsingør i 2019. Klubben rykkede kort efter ned i 2. division, men har nu kurs mod Superligaen.

Han mener dog ikke, at alle hans landsmænd driver deres danske klubber lige vellykket. Han pegede især på Esbjerg og til dels SønderjyskE.