Video : Tipsbladet
Europa League

FCM i ilden på en af Europas sværeste udebaner

FC Midtjyllands håb om videre avancement i Europa League kan i værste fald blive slukket torsdag aften.

Kampfakta
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Rajko Mitic Stadium
Dommer:
På TV: TV 2 Sport
Hashtag: #eldk

Holdnyt
Røde Stjerne:
Røde Stjerne holdt fast i topplaceringen i Europa League-gruppen med et remis i Herning senest, og de kan potentielt sikre sig videre avancement med en sejr over FC Midtjylland torsdag aften. Det vil imidlertid også kræve, at Braga undgår at tabe til Ludogorets.

I så fald vil Røde Stjerne nemlig have hele otte point ned til FC Midtjylland og Ludogorets, og med blot to runder igen vil serberne altså ikke kunne indhentes.

Dejan Stankovics mandskab kommer til kampen mod FC Midtjylland med en sejr i baggagen, men siden pointdelen i det midtjyske har resultaterne været lidt svingende. De indkasserede eksempelvis sæsonens første nederlag i ligaen mod bundholdet Radnik Surdulica i sidste uge.

Til gengæld vandt de som nævnt i weekenden, og her var der også godt nyt for Røde Stjerne. De havde således stjernerne Aleksandar Katai og Milan Pavkov tilbage i aktion, efter at de mistede det seneste opgør mod “Ulvene”, og begge kom på måltavlen.

Også sommersigningen Richairo Zivkovic har fået spilletid i de seneste kampe og er ved at være fit igen ovenpå en skade.

FC Midtjylland:
Det er en skæbnekamp for Bo Henriksen og kompagni, for i værste fald kan deres håb om videre avancement i Europa League blive slukket endegyldigt torsdag aften.

Hvis de selv taber, mens Braga slår Ludogorets, vil FC Midtjylland nemlig ikke længere kunne nå at indhente hverken Røde Stjerne eller Braga i gruppen, selv hvis de skulle vinde deres to resterende gruppespilskampe.

FC Midtjylland kan dog glæde sig over, at de kommer til kampen i noget nær topform.

Klubben fra Heden har vundet deres seneste tre kampe, siden de spillede uafgjort på hjemmebane mod Røde Stjerne, og selvom de har været uden den skadede angriber Junior Brumado, har de scoret tre mål i alle tre kampe.

Jens Lys-Cajuste er med i truppen efter at have været ude på det seneste. Til gengæld må Bo Henriksen se bort fra Junior Brumado og Daniel Høegh. 

Karantæne
Røde Stjerne: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Røde Stjerne (4-2-3-1): Borjan - Gobeljic, Dragovic, Degenek, Rodic - Sanogo, Ivanic -  Kanga, Katai, Pavkov - Fardou Ben

FC Midtjylland (3-5-2): Olafsson - Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho - Andersson, Onyedika, Charles, Evander, Paulinho - Isaksen, Sisto

Profilen:
Raphael Onyedika er braget frem på scenen for FC Midtjylland i denne sæson, og senest scorede den 20-årige nigerianer to mål i sejren over Randers. Han har dog sine forcer i det defensive og i presspillet, hvor han kommer på en stor opgave over for Røde Stjernes dygtige midtbanespillere torsdag.

Vidste du, at…:
Røde Stjernes stadion kaldes Rajko Mitic Stadium og er opkaldt efter klublegenden Rajko Mitic, der optrådte for klubben mellem 1945 og 1958 med flere hundrede mål til følge. Efter spillerkarrieren var han også en del af trænerstaben, inden han også blev frivillig i klubben. Han døde i 2008 i en alder af 85 år, og stadionet blev opkaldt efter ham i 2014.

Stadionet har desuden en næsten frygtindgydende gang, som FC Midtjylland skal gå igennem for at komme ud til banen. Se bare her:

Dom:
FC Midtjylland var godt med i den første kamp, men flere ting er anderledes. Blandt andet har Røde Stjerne fået et par stjernespillere tilbage igen, mens kampen som bekendt nu spilles på serbernes hjemmebane. 

Det gør det alt andet lige til en sværere opgave for Bo Henriksens mandskab, men herfra er der tro på, at de får et point. Det slutter 1-1 igen. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: