Video : Tipsbladet
Champions League

De Ligt i problemer: Bliver 'brugt forkert' - langt fra topniveauet

Matthijs de Ligts nye tilværelse i Juventus har ikke været fuldstændigt gnidningsfri, og i Holland undrer man sig nu over Maurizio Sarris brug af stortalentet.

Der har været sagt og skrevet meget om Matthijs de Ligt siden hollænderens skifte fra Ajax til Juventus denne sommer.

Den unge stjerne har fået hug for mindre overbevisende takter i de første par kampe - men han bliver også brugt forkert.

Sådan lyder det i hvert fald fra eksperten Rene van der Gijp, der i det hollandske tv-program Veronica Inside diskuterede opgøret mellem Atlético Madrid og Juventus. Med i studiet var også den tidligere hollandske landstræner, Dick Advocaat.

Langt fra Ajax-niveauet
Van der Gijp mener således, at Juventus-cheftræner Maurizio Sarri skyder sig selv i foden ved at bruge Matthijs de Ligt i den forkerte side af forsvaret. Ifølge eksperten er supertalentet i øvrigt også stadigvæk langt fra niveauet i Ajax.

- Han er langt fra. Han var lederen i Ajax, hvor han var meget indflydelsesrig. Men nu er han kommet ind på et hold, der bliver mester hvert år, hvilket ikke var tilfældet i Ajax. Han føler sig ikke lige så vigtig som i Ajax. Og han spiller på en anden position, hvilket jeg stadig ikke kan forstå.

Der var tale om Matthijs de Ligts tredje officielle kamp for Juventus siden skiftet fra Ajax. Sarri har indtil videre brugt hollænderen i venstre side af midterforsvaret, som erstatning for den skadede Giorgio Chielinni, fordi Leonardo Bonucci har beholdt sin normale plads i højre side af midterforsvaret.

En præstation på de jævne
De Ligt fik voldsomme hug for sin præstation mod Napoli for et par uger siden. Men ifølge Advocaat så det hæderligt nok ud i onsdagens brag i Madrid.

- Han var ikke fremragende. Men han var heller ikke dårlig.